Pater Luk Wouters tussen de verhuisdozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pater Luk Wouters tussen de verhuisdozen. © RV / Helene Wesselingh

Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesneden”

Meersel-DreefInwoners van Meersel-Dreef hebben een petitie opgestart tegen de overplaatsing van pater Luk (87) en broeder Xavier (92). Omdat zij niet meer mee kunnen draaien in de ‘verjongende visie’ van het klooster in het dorp, verhuizen ze na meerdere decennia naar Herentals. “Maar zij maken deel uit van onze gemeenschap en zijn een beetje het cultuurhistorisch erfgoed van ons dorp”, klinkt het. “En pater Luk wil zelf ook niet vertrekken.” Maar gardiaan Kenny Brack, de kloosteroverste, betreurt de heisa: “Ze zijn echt niet gedwongen.”

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Auto Noord viert eerste verjaardag met recordverkoop aan auto’s: “Corona heeft autoverkoop niet doen stilvallen”
  Hoogstraten

  Auto Noord viert eerste verjaardag met recordver­koop aan auto’s: “Corona heeft autover­koop niet doen stilvallen”

  Stef Lenaerts (53) startte in januari 2021 met zijn gloednieuwe garage in tweedehandswagens Auto Noord en wil dat in het weekend van 20 tot 22 mei uitgesteld vieren. En hij heeft wel wat te vieren, want tijdens dat eerste jaar heeft hij meteen een record geboekt met de verkoop van 377 wagens, gemiddeld één per dag dus. “Corona heeft de autoverkoop niet doen stilvallen en daarnaast was/is er ook de lange levertijd tegenwoordig voor nieuwe wagens", zegt Stef Lenaerts. Het feestweekend start op 20 mei met een afterwork waarop iedereen welkom is.