De Loenhoutseweg. Op deze rotonde prijkt een kunstwerk van een reusachtige aardbei.
Volledig scherm
De Loenhoutseweg. Op deze rotonde prijkt een kunstwerk van een reusachtige aardbei. © Foto Ton Wiggenraad

Deel van Loenhoutseweg krijgt nieuw wegdek

Hoogstraten/LoenhoutHet Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit voorjaar een gedeelte van het wegdek van de Loenhoutseweg in Hoogstraten. De werken starten in april.

 1. Klein Seminarie voert deels afstandsonderwijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”
  Hoogstraten/Wuustwezel

  Klein Seminarie voert deels afstandson­der­wijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”

  Het Klein Seminarie in Hoogstraten schakelt gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. De leerlingen die géén proefwerken hebben, moeten tot de paasvakantie thuis onderwijs volgen. De andere leerlingen mogen wel naar school komen. Voor één zesdejaar (6TSO) is er ook geen afstandsonderwijs, want zij hebben stage. “We nemen deze beslissing uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat de nieuwe richtlijnen van de minister praktisch niet haalbaar zijn.”
 2. Heilig Graf start unieke opleiding om jongeren klaar te stomen voor job in veiligheidssector
  PREMIUM
  Turnhout

  Heilig Graf start unieke opleiding om jongeren klaar te stomen voor job in veilig­heids­sec­tor

  Het Heilig Graf in Turnhout pakt vanaf volgend schooljaar uit met een unieke opleiding. Als enige school in de Kempen biedt het de richting ‘Defensie en Veiligheid’ aan in de derde graad van het secundair onderwijs. “Deze opleiding biedt een antwoord op de groeiende vraag naar gemotiveerde kandidaten bij Defensie, de bewakingssector, brandweer, gevangenissen en politie.”
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?