Grenscontroles als de deze op de E19 in Meer zullen er niet meer plaatsvinden.
Volledig scherm
Grenscontroles als de deze op de E19 in Meer zullen er niet meer plaatsvinden. © Peter Vanderveken

De Nederlandse grens over? Dit mag u als inwoner van de provincie Antwerpen of als Nederlander nog doen

Nederlanders worden aangeraden om niet naar de provincie Antwerpen te gaan voor welke reden dan ook, behalve als het om een echt essentiële verplaatsing gaat, maar dat geldt ook voor de bewoners van de grensgemeenten (en daarbuiten) die naar Nederland willen. We zetten alles op een rijtje.

 1. Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”
  Vlimmeren/Beerse

  Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsje­blieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”

  De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. “We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan.”
 1. Coöperatie Hoogstraten: slecht jaar voor kers en kiwibes; goed jaar voor framboos en blauwe bes
  Hoogstraten

  Coöperatie Hoogstra­ten: slecht jaar voor kers en kiwibes; goed jaar voor framboos en blauwe bes

  De Coöperatie Hoogstraten boekte in 2020 een recordomzet van 290 miljoen euro, maar voor de kiwibessen en de kersen was het een minder jaar. Beide hadden te lijden onder de late nachtvorst in april en mei en voor de kiwibes kwam daar ook nog eens de hittegolf bij in augustus. Blauwe bessen, tomaten en frambozen werden dan weer fors meer aangevoerd dan vorige jaren. De aardbeien bleven constant met nog altijd meer dan 32.000 ton.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"