Campus Sint-Jozef van AZ Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Campus Sint-Jozef van AZ Turnhout © AZ Turnhout

Coronatest nodig om te reizen? Zes mogelijkheden, al dan niet met afspraak, maar wel altijd een testcode nodig

Turnhout/Ravels/Baarle-Hertog/Oud-Turnhout/Beerse/Vosselaar/Arendonk/Hoogstraten/Rijkevorsel/MerksplasNa maandenlang thuis te zitten, hebben veel mensen deze zomer een buitenlandse reis geboekt. De koffers zijn alvast gepakt en de tickets liggen klaar op tafel, maar voor veel bestemmingen heb je ook een negatieve coronatest nodig om te mogen vertrekken. De inwoners van Eerstelijnszone Kempenland kunnen daarvoor op verschillende locaties terecht. 

 1. RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiska­merkaf­fee Polemiek zeker de moeite

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne.
 2. In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauffeur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”
  PREMIUM
  Oud-Turnhout

  In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauf­feur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”

  “Mijn vrouw zegt wel eens dat er iets is misgelopen bij mijn geboorte. Dat ze ‘stoppen’ niet in mijn woordenboek hebben gezet.” Ondanks zijn respectabele 71 jaar kruipt Staf Blockx nog iedere week achter het stuur van zijn vrachtwagen voor een internationale rit. Nu al meer dan vijftig jaar lang. Een échte, dus. “Ik zie al te vaak chauffeurs die misbruik maken van hun ‘macht’.”