Een lege Zandstraat, de belangrijkste winkelstraat van Herentals.
Volledig scherm
Een lege Zandstraat, de belangrijkste winkelstraat van Herentals. © Peter Vanderveken

Corona in de Kempen: van lege winkelstraten tot warme boodschap voor bewoners rusthuis

Het openbaar leven in ons land is door corona grotendeels stilgevallen. Straten hebben er nog nooit zo stil bijgelegen, vergaderingen en bijeenkomsten worden afgelast of uitgesteld. Maar er duiken her en der ook warme initiatieven op. Een overzicht voor de Kempen.  

  1. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
    PREMIUM

    Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

    Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.