Een lege Zandstraat, de belangrijkste winkelstraat van Herentals.
Volledig scherm
Een lege Zandstraat, de belangrijkste winkelstraat van Herentals. © Peter Vanderveken

Corona in de Kempen: van lege winkelstraten tot warme boodschap voor bewoners rusthuis

Het openbaar leven in ons land is door corona grotendeels stilgevallen. Straten hebben er nog nooit zo stil bijgelegen, vergaderingen en bijeenkomsten worden afgelast of uitgesteld. Maar er duiken her en der ook warme initiatieven op. Een overzicht voor de Kempen.  

 1. Na ontslag bij N-VA nu ook ontslag uit Vlaams Belang voor Carrera Neefs: “Via e-mail op de hoogte gesteld”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Na ontslag bij N-VA nu ook ontslag uit Vlaams Belang voor Carrera Neefs: “Via e-mail op de hoogte gesteld”

  Het einde van een politieke carrière voor dat ze goed en wel gestart is. Dat lijkt het lot te zijn voor Carrera Neefs nadat ze door de partijtop van Vlaams Belang uit de partij is gezet. Is de politieke carrière op haar 23ste nu al gedaan? Eerder brak ze immers ook al met N-VA. “Ik heb mijn ontslag bij Vlaams Belang per mail gekregen. Ik wil het nu even laten bezinken, maar ik blijf politiek actief als onafhankelijke”, zegt Neefs.
 2. DJ Jan V. ligt net als zijn collega’s al acht maanden stil: “Ik denk nu al aan de eerste plaat die ik ga draaien wanneer het weer mag... die moet er ‘boenk’ opzitten”
  Antwerpen/Wommelgem/Hoogstraten

  DJ Jan V. ligt net als zijn collega’s al acht maanden stil: “Ik denk nu al aan de eerste plaat die ik ga draaien wanneer het weer mag... die moet er ‘boenk’ opzitten”

  Ze worden soms vergeten, maar ook rond dj’s is het al sinds maart heel stil. Acht maanden hebben ze nauwelijks achter een draaitafel kunnen staan, dus de hunker is groot. Ook dj Jan V. uit Wommelgem moet op de tanden bijten, al kan hij dit weekend wel even gaan draaien aan de afhaal van Black Smoke in Antwerpen. “We missen het enorm, maar we hebben er ook begrip voor. Ons respect voor de mensen in de zorg is enorm”, verzekert Jan V. “En aan alle collega’s: hou vol.”
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance