Het Giels Bos kreeg een cheque van 8.000 euro van de Coöperatie Hoogstraten. De Ghesellen van de Aardbei waren er ook bij.
Volledig scherm
Het Giels Bos kreeg een cheque van 8.000 euro van de Coöperatie Hoogstraten. De Ghesellen van de Aardbei waren er ook bij. © RV

Coöperatie Hoogstraten schenkt cheque van 8.000 euro aan Het GielsBos bij start nieuwe seizoen

Hoogstraten/Lille/VosselaarCoöperatie Hoogstraten heeft bij de start van het nieuwe seizoen een cheque van 8.000 euro geschonken aan het Gielsbos, een zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie.

 1. Paul Verdonck (61), de man aan de kassa van Delhaize die iedereen kan doen lachen, gaat op pensioen: “Een lach en een zwans, zo ben ik nu eenmaal”
  Hoogstraten

  Paul Verdonck (61), de man aan de kassa van Delhaize die iedereen kan doen lachen, gaat op pensioen: “Een lach en een zwans, zo ben ik nu eenmaal”

  Het zal toch voor héél wat klanten een beetje raar zijn vanaf zaterdag. Géén Paul Verdonck (61) meer aan de kassa. De man die iedereen kon doen lachen en altijd wel een praatje sloeg met de klanten. Of gekke bekken trekken naar de kinderen die met de ouders mee kwamen winkelen. Hij werkte net geen vier jaar in Delhaize, maar was toch een beetje het gezicht geworden. Paul, in naam van alle klanten, het ga je goed!
 2. Burgemeesters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweerlui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Burgemees­ters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweer­lui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”

  Het was een hels weekend voor de bijna 200 brandweerlui die dagenlang in de weer zijn geweest om de enorme verwoestende brand op het Groot Schietveld de kop in te drukken. De gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht zijn hen enorm dankbaar, maar net zo goed de politie, de medische hulpdiensten als de geëvacueerde bewoners of cateraars die voor eten zorgden. “Maar laat ons vooral ook lessen trekken en samen met Defensie bekijken hoe we moeten omgaan met dit waardevolle natuurgebied”, vertellen burgemeesters Sven Deckers (N-VA) en Dieter Wouters (CD&V).
 1. DOSSIER. Stad wil bijkomende zones voor sport en recreatie vastleggen voor de toekomst
  PREMIUM
  Hoogstraten/Minderhout/Meer/Wortel

  DOSSIER. Stad wil bijkomende zones voor sport en recreatie vastleggen voor de toekomst

  De stad organiseert tot begin juli een informatieronde over de startnota’s van drie belangrijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) die het wil opmaken. Het gaat om een permanente parking voor De Mosten, een toekomstvisie op de uitbreiding van de sportsite Wereldakker, en een uitbreiding en rechtzekerheid voor de de sportzone van Minderhout VV en TC Langenberg in Wortel. De inspraakronde loopt tot 1 juli. Belangrijk: er wordt niets onteigend.
 2. Schietoefeningen 11 en 12 mei afgelast, schapen moeten nieuwe brand voorkomen
  Wuustwezel/Brecht

  Schietoefe­nin­gen 11 en 12 mei afgelast, schapen moeten nieuwe brand voorkomen

  De burgemeesters van Wuustwezel en Brecht hadden donderdag een constructief gesprek met Defensie, net geen week na de verwoestende brand op het Groot Schietveld. Defensie liet alvast weten dat de geplande oefeningen op 11 en 12 mei niet doorgaan én dat andere oefeningen die binnenkort gepland staan enkel in gesloten schietstanden plaatsvinden. Ook wordt er constructief overlegd met het Agentschap Natuur en Bos over een gepaste oplossing om zulke zware branden te voorkomen. Lees hier nog eens alles over de brand op het Groot Schietveld.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs