Zaakvoerder Ian in de nieuwe BDSM-kamer van Club Amai.
Volledig scherm
Zaakvoerder Ian in de nieuwe BDSM-kamer van Club Amai. © Toon Verheijen

Club Amai gaat geen achterpoortjes zoeken: “We zullen van iedereen het Covid Safe Ticket scannen”

MeerVanaf maandag is het verplicht om het Covid Safe Ticket te laten scannen om binnen te geraken in de horeca, en dus ook bij Club Amai. Net vorige week kreeg de club een dreigbrief van niet-gevaccineerde koppels die de boel dreigden op stelten te zetten. “We hebben er geen angst voor. We zijn het nu wettelijk verplicht”, zegt zaakvoerder Ian Meesschaert.

  1. DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”
    PREMIUM
    Westerlo

    DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”

    Het is ongetwijfeld een van de grootste bedrijven in de regio: DAF Trucks, in Oevel bij Westerlo. Wie over de E313 ter hoogte van Geel/Westerlo rijdt, kan er niet naast kijken: de gebouwen van de vrachtwagenproducent zijn immens. Maar sinds de oprichting van het bedrijf in 1966 is het niet enkel rozengeur en maneschijn geweest, met zelfs een faillissement. “Toen was het bang afwachten: kreeg je ook die tweede brief of niet?”, zegt een werknemer daarover. We duiken samen de geschiedenis in.