Tom Haseldonckx van Buds and Barrels.
Volledig scherm
Tom Haseldonckx van Buds and Barrels. © Toon Verheijen

Buds and Barrels mikt op kleine bottelarijen en unieke whisky, rum en cognac: “Er zijn zoveel onbekende parels te ontdekken”

MinderhoutEen uit de hand gelopen hobby die is uitgemond in een nieuw bijberoep. Dat is het verhaal van Tom Haseldonckx uit Minderhout die recent startte met zijn ‘Buds & Barrels’. Een onlineshop gespecialiseerd in whisky, rum en cognac. Als corona het weer allemaal toelaat, zullen er ook tastings volgen. “Mijn verzameling liep wat uit de hand en toen dachten we: laat ons er iets meer mee doen”, lacht Tom.

 1. Bpost verbouwt voormalig Aldimagazijn tot distributiecentrum voor zeven gemeentes in Noorderkempen
  PREMIUM
  Rijkevorsel/Hoogstraten/Beerse/Merksplas/Brecht/Wuustwezel/Malle

  Bpost verbouwt voormalig Aldimaga­zijn tot distribu­tie­cen­trum voor zeven gemeentes in Noorderkem­pen

  Postbedrijf bpost gaat het oude magazijn van Aldi aan de Ambachtsweg in Rijkevorsel verbouwen tot distrubutiekantoor voor zeven gemeenten in de Noorderkempen. De huidige kantoren zijn te klein geworden door de forse toename van pakjes. Zo'n honderd postbodes zullen vanaf het voorjaar 2022 van daaruit hun ronde starten. “Het zal toch even aanpassen worden”, klinkt het bij enkele postbodes. Concreet gaat het om de postbodes van Beerse, Rijkevorsel, Hoogstraten, Wuustwezel, Malle, Brecht en Merksplas.
 1. Hoogstraten wil nog meer losloopzones voor honden en zoekt naar ‘zwemplaats’ voor viervoeters
  Meerle

  Hoogstra­ten wil nog meer losloopzo­nes voor honden en zoekt naar ‘zwemplaats’ voor viervoe­ters

  Enkele viervoeters en hun baasjes namen maandagmorgen officieel de nieuwe hondenlosloopzones in het natuurgebied Den Rooy in Meerle in gebruik. Het gaat om de eerste losloopzones in natuurgebied van Natuurpunt. De stad wil er op termijn nog meer openen. “We zijn ook op zoek naar een zwemplaats op vraag van heel wat hondenliefhebbers”, zeggen schepen Katrien Brosens en burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.