Tom Gabriëls van Brouwerij Sterkens-Bierparadijs met de prijswinnaars.
Volledig scherm
Tom Gabriëls van Brouwerij Sterkens-Bierparadijs met de prijswinnaars. © Toon Verheijen

Brouwerij Sterkens wint twee keer goud op Asian Beer Challenge, de grootste Aziatische biercompetitie

Brouwerij Sterkens heeft op de Asian Beer Challenge, de grootste Aziatische bierwedstrijd, maar liefst twee gouden medailles gehaald. De Meerse brouwerij behaalde een dubbele gouden medaille met St. Sebastiaan Dark Ale en een gouden medaille met de St. Paul Tripel. Een puik resultaat voor uiteindelijk enkele duizenden inzendingen.

 1. Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”
  Vorselaar

  Marleen (61) wil na 15 jaar niet langer alleen zijn op kerstavond: “Ik zoek drie vrienden, eenzame lotgenoten, om samen mee te vieren”

  De 61-jarige Marleen Dillen uit Vorselaar zit al jaren alleen thuis tijdens de kerstperiode. Vrienden heeft ze - behalve haar hondje Angel - niet en de band met haar zussen is flinterdun. Na vijftien jaar alleen in de zetel zitten op kerstavond wil Marleen, uitgerekend in dit coronajaar, mensen om zich heen. “De kerstversiering heb ik tien jaar geleden al weggegeven, maar genoeg is genoeg. Ik wil niet langer eenzaam zijn.”
 2. Stad investeert de volgende dertig jaar 6 miljoen extra in Hulpverleningszone Taxandria: nakende beslissing over nieuwe brandweerkazerne
  Hoogstraten/Minderhout

  Stad investeert de volgende dertig jaar 6 miljoen extra in Hulpverle­nings­zo­ne Taxandria: nakende beslissing over nieuwe brandweer­ka­zer­ne

  De stad Hoogstraten gaat de komende jaren een extra investeringssubsidie toekennen aan de Hulpverleningszone Taxandria van 6 miljoen euro, gespreid over de komende dertig jaar. Een bedrag dat betaald wordt voor onder meer een nieuwe en hypermoderne brandweerkazerne, maar ook om extra personeel aan te werven. De stad zou bijna een akkoord hebben voor de aankoop van een perceel grond centraal op het grondgebied om de nieuwe kazerne te bouwen. Oppositiepartij CD&V blijft ijveren om de voorpost Meerle te behouden.
 1. Op bezoek bij lokale brouwers (deel 6). Ouderdomsdeken Brouwerij Sterkens uit Meer: “Al veertien generaties lang lekker bier”
  PREMIUM

  Op bezoek bij lokale brouwers (deel 6). Ouderdoms­de­ken Brouwerij Sterkens uit Meer: “Al veertien generaties lang lekker bier”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen en bierfirma’s. Vandaag: ouderdomsdeken Brouwerij Sterkens uit Meer, al vier eeuwen bier uit Hoogstraten. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.
 2. “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers
  Kempen

  “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers

  De Kempen, een regio met bijna een half miljoen inwoners, kreeg het sinds de start van de pandemie in maart hard te verduren. Dat bleek al uit het aantal besmettingen in onze regio, maar dat blijkt nu ook uit het aantal tijdelijke werklozen. Federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar de invloed die het coronavirus had op de tewerkstelling van de Kempenaar. “Meer dan 65.000 inwoners zaten de voorbije maanden minstens één dag thuis van hun werk door corona”, klinkt het.
 1. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"

 2. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet