Tom Gabriëls van Brouwerij Sterkens-Bierparadijs met de prijswinnaars.
Volledig scherm
Tom Gabriëls van Brouwerij Sterkens-Bierparadijs met de prijswinnaars. © Toon Verheijen

Brouwerij Sterkens wint twee keer goud op Asian Beer Challenge, de grootste Aziatische biercompetitie

Brouwerij Sterkens heeft op de Asian Beer Challenge, de grootste Aziatische bierwedstrijd, maar liefst twee gouden medailles gehaald. De Meerse brouwerij behaalde een dubbele gouden medaille met St. Sebastiaan Dark Ale en een gouden medaille met de St. Paul Tripel. Een puik resultaat voor uiteindelijk enkele duizenden inzendingen.

 1. Stad betaalt extra jaarvergoeding voor Sportoase in ruil voor ruimere openingsuren en gratis toegang voor kinderen
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad betaalt extra jaarvergoe­ding voor Sportoase in ruil voor ruimere openings­uren en gratis toegang voor kinderen

  De stad Hoogstraten gaat jaarlijks 75.000 euro extra investeren in Sportoase Stede Akkers. In ruil gaat het zwembad wel twee uur vroeger open, krijgen jongeren tot 18 jaar vrije toegang tot het zwembad (behalve op woensdag) en wordt de stad beheerder van de polyvalente ruimte. De nieuwe regeling komt er omdat er structurele tekorten waren sinds 2020.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 3. Op bezoek bij lokale brouwers (deel 6). Ouderdomsdeken Brouwerij Sterkens uit Meer: “Al veertien generaties lang lekker bier”
  PREMIUM

  Op bezoek bij lokale brouwers (deel 6). Ouderdoms­de­ken Brouwerij Sterkens uit Meer: “Al veertien generaties lang lekker bier”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen en bierfirma’s. Vandaag: ouderdomsdeken Brouwerij Sterkens uit Meer, al vier eeuwen bier uit Hoogstraten. Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.