De brandweerpost Meerle zal over enkele jaren niet meer bestaan.
Volledig scherm
De brandweerpost Meerle zal over enkele jaren niet meer bestaan. © Toon Verheijen

Brandweerpost Meerle sluit over enkele jaren (en gaat op in nieuwe kazerne van Hoogstraten)

De kogel is door de kerk. Over enkele jaren zal de brandweerpost Meerle verdwijnen. Zodra de nieuwe brandweerkazerne in Hoogstraten klaar is, zullen de posten Meerle en Hoogstraten naar daar verhuizen. In de Hulpverleningszone Taxandria zijn nog wijzigingen op til: zo verhuist de kazerne in Turnhout na 2025 en komt er een gloednieuwe in Lille. De post in Vosselaar blijft bestaan.

0 reacties

 1. Stad leent 16,5 miljoen euro om deel van projecten te realiseren, oppositie vreest voor belastingverhoging: “Veel beter dan alles oppotten”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Stad leent 16,5 miljoen euro om deel van projecten te realiseren, oppositie vreest voor belasting­ver­ho­ging: “Veel beter dan alles oppotten”

  Het stadsbestuur van Hoogstraten gaat nog dit jaar een lening aan van 10 miljoen euro voor de stad zelf en nog eens 6,5 miljoen euro voor het OCMW om enkele geplande en/of lopende projecten te financieren. De oppositie meent dat het klimaat inderdaad goed is om te lenen, maar vreest op (langere) termijn een belastingverhoging. Schepen van Financiën Roger Van Aperen (N-VA) verdedigt de keuze. “De burger betaalt belastingen en wil daarvoor ook iets zien, in plaats van alles op te potten.” Wat dan weer een boze reactie uitlokte van de vorige schepen van Financiën Marc Haseldonckx (CD&V).
 1. Stad koopt noodkerk Minderhout aan voor 390.000 euro, Sint-Clemenskerk krijgt geen nevenbestemming
  Minderhout

  Stad koopt noodkerk Minderhout aan voor 390.000 euro, Sint-Clemens­kerk krijgt geen nevenbe­stem­ming

  De stad koopt de voormalige noodkerk in Minderhout aan van de kerkfabriek Sint-Clemens voor een bedrag van 390.000 euro. Het gebouw moet een belangrijke functie vervullen voor het hertekenen van de dorpskern van Minderhout en is vooral ook een oplossing omdat het bisdom heeft beslist dat de kerk niet gebruikt mag worden voor andere doeleinden dan erediensten. De Kuip zal ook aangepakt worden.
 2. Hoogstraatse ondernemers maken tasjes voor eredoctoraten KU Leuven: “Enorm vereerd met deze opdracht”
  Hoogstraten/Minderhout/Leuven

  Hoogstraat­se onderne­mers maken tasjes voor eredoctora­ten KU Leuven: “Enorm vereerd met deze opdracht”

  Iep Deszign uit Hoogstraten en Mac Ryan Borduuratelier uit Minderhout, twee ondernemers die de pure ambacht hoog in het vaandel dragen, hebben de nieuwe hoezen mogen maken voor de epitoga’s die de KU Leuven jaarlijks uitreikt aan mensen die een eredoctoraat krijgen. “Dat we uit verschillende kandidaten zijn gekozen, maakt ons wel trots. Blijkbaar staat Barack Obama op het lijstje om ooit een eredoctoraat te krijgen. Stel je voor”, knipoogt Ibi Szabo van Iep Deszign.
 3. Doorgeefluik Hoogstraten Noord verhuist naar ruimere locatie: “Meer mensen hebben hulp nodig, door de coronacrisis”
  Meer/Meerle/Meersel-Dreef

  Doorgeef­luik Hoogstra­ten Noord verhuist naar ruimere locatie: “Meer mensen hebben hulp nodig, door de coronacri­sis”

  Twee jaar geleden startten Hervé Hellemans en Monique van Lysebeth vanuit hun garage met de vzw Doorgeefluik. Door de coronacrisis is het aantal ‘klanten’ te groot geworden en daarom is de vereniging nu verhuisd naar de vroegere Herdico in Meerle. Gemiddeld komen meer dan veertig gezinnen per week langs om een voedselpakket op te halen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"