Het huidige gebouw van de brandweer in Hoogstraten wordt na de verhuis vermoedelijk in gebruik genomen door de technische dienst van de gemeente.
Volledig scherm
Het huidige gebouw van de brandweer in Hoogstraten wordt na de verhuis vermoedelijk in gebruik genomen door de technische dienst van de gemeente. © Foto Wiggenraad

Brandweer, ambulance en politie op één locatie

HOOGSTRATENDe komende legislatuur wil de stad een volledig nieuw 'veiligheidscentrum' laten bouwen waar politie, brandweer én ambulancedienst samen zitten. De zoektocht naar een geschikte locatie meer richting het noorden start nu. Bedoeling is ook om de dagbezetting in de brandweerkazerne op te drijven. Voorpost Meerle blijft wel bestaan.

  1. Hooiopper in Minderhout kleurt rood, maar ook een kléin beetje oranje: “Wie wordt kampioen? De Rode Duivels, maar een beetje jennen kan geen kwaad”
    Minderhout

    Hooiopper in Minderhout kleurt rood, maar ook een kléin beetje oranje: “Wie wordt kampioen? De Rode Duivels, maar een beetje jennen kan geen kwaad”

    Het begint stilaan toch wat te leven, het EK van onze Rode Duivels en dat kan je al zeker zien in de Hooiopper in Minderhout. Héél de straat hangt vol vlaggen tussen de huizen, hier en daar een vlag. En nog opvallend: aan één huis hangt ook een Nederlandse vlag. “Maar wij supporteren ook voor de Rode Duivels hoor, maar we zullen het toch niet nalaten om eens wat te jennen”, lachen Robert en Mariola.