Alle boomvakken op de Vrijheid worden voorzien van meer groen errond. Er verdwijnen géén parkeerplaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle boomvakken op de Vrijheid worden voorzien van meer groen errond. Er verdwijnen géén parkeerplaatsen. © Toon Verheijen

Betonhoofdstad van Vlaanderen haalt honderden kasseien op de Vrijheid weg: “Meer water in de grond en gezondere lucht”

HoogstratenArbeiders van de stad zijn gestart met het uitbreken van honderden kasseien op de Vrijheid. Rond alle bomen worden de kasseien weggehaald om er extra groenzones aan te leggen én om ervoor te zorgen dat er meer water de grond kan intrekken. Het aantal parkeerplaatsen langs de Vrijheid blijft hetzelfde. De bomen zijn overigens een beschermd landschap.

 1. Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrouwerij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”
  PREMIUM
  Wortel

  Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrou­we­rij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”

  Met Brouwerij Sterkens en de Scheldebrouwerij heeft Hoogstraten al twee bekende brouwers (Sterkens laat al wel jaren brouwen buiten Hoogstraten), maar de twee krijgen er nu een klein broertje bij. Tom Dierckx en zijn vrouw en twee dochters hebben Brouwerij31 - Three Girls and 1 Boy boven de doopvont gehouden. “Ik ben al zo'n tien jaar bezig met brouwen. Toen enige tijd geleden een fles zelf gebrouwen stout ontplofte in onze pasgeverfde keuken, vond mijn vrouw het welletjes en moest ik met mijn brouwketels naar buiten”, lacht Tom. Lees hier meer verhalen over Kempense brouwerijen.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”