De 'funnel' was van ver te zien, maar bereikte uiteindelijk de grond niet.
Volledig scherm
De 'funnel' was van ver te zien, maar bereikte uiteindelijk de grond niet. © Toon Verheijen/Weerstation Zoersel

Beginnende windhoos gespot in Loenhout: funnel ‘verdwijnt’ gelukkig net op tijd voor hij grond raakt

Wuustwezel/HoogstratenEen bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een ‘funnel’ gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.

 1. Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”
  Noordrand

  Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”

  De deur staat dan toch nog op een kier voor een Nationaal Park Kalmthoutse Heide. Het Grenspark gaat dit weekend de conceptnota aanpassen en opnieuw voorleggen aan alle betrokken partijen. Zo zou er eerst uitgegaan worden van de Kalmthoutse Heide zelf uit te breiden, en dus nog niet het gebied rondom. Er is ook de belofte dat de landbouwers géén restricties zullen opgelegd krijgen.
 2. Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”
  Kalmthout

  Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”

  Dag van de Landbouw, dan denk je spontaan aan een melkveebedrijf of een varkensboer. Maar de landbouwsector is uiteraard meer dan dat. Een van de redenen voor Wim Stevens en zijn partner Ellen om hun nog relatief jonge boomkwekerij in de kijker te zetten. “Weinig mensen staan er bij stil hoeveel arbeid er vooraf gaat vooraleer die struik bij je in de tuin komt", zegt Wim Stevens, een man met een passie voor zijn planten. In totaal zetten elf bedrijven uit de provincie Antwerpen hun deuren open.
 1. Hoofdkantoor politie Noorderkempen verhuist tegen 2025 naar gronden naast De Ster in Hoogstraten
  PREMIUM
  Hoogstraten/Rijkevorsel/Merksplas

  Hoofdkan­toor politie Noorderkem­pen verhuist tegen 2025 naar gronden naast De Ster in Hoogstra­ten

  De kogel is (bijna) door de kerk. Als de politieraad midden september het licht definitief op groen zet, verhuist het hoofdkantoor van de politiezone Noorderkempen naar een braakliggend stuk grond naast De Ster in de Gelmelstraat. De politiezone telt er 800.000 euro voor neer. Het huidige gebouw aan de Vrijheid en een uitgang in de Leemstraat is te klein geworden én ligt niet centraal genoeg. Tegen 2025 moet de verhuis een feit zijn.