Ludo Knaepkens in het atelier dat nu ook een kunstgalerij wordt.
Volledig scherm
Ludo Knaepkens in het atelier dat nu ook een kunstgalerij wordt. © RV

Begijnhof krijgt met Galerij 38! eigen kunstgalerij

Hoogstraten/MeerHet Begijnhof in Hoogstraten krijgt een kunstgalerij. Jef Martens heeft zijn atelier verkocht aan Jef Crooymans en Rita Sprangers van kunstkring MEERkunst. Zij maken van het atelier een kunstgalerij die geleid zal worden door Ludo Knaepkens.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Bpost verbouwt voormalig Aldimagazijn tot distributiecentrum voor zeven gemeentes in Noorderkempen
  PREMIUM
  Rijkevorsel/Hoogstraten/Beerse/Merksplas/Brecht/Wuustwezel/Malle

  Bpost verbouwt voormalig Aldimaga­zijn tot distribu­tie­cen­trum voor zeven gemeentes in Noorderkem­pen

  Postbedrijf bpost gaat het oude magazijn van Aldi aan de Ambachtsweg in Rijkevorsel verbouwen tot distrubutiekantoor voor zeven gemeenten in de Noorderkempen. De huidige kantoren zijn te klein geworden door de forse toename van pakjes. Zo'n honderd postbodes zullen vanaf het voorjaar 2022 van daaruit hun ronde starten. “Het zal toch even aanpassen worden”, klinkt het bij enkele postbodes. Concreet gaat het om de postbodes van Beerse, Rijkevorsel, Hoogstraten, Wuustwezel, Malle, Brecht en Merksplas.
 1. Dossier ondergrondse parking en nieuw stadsplein on hold: “Meer inspraak, groter draagvlak en alternatieve pistes onderzoeken”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Dossier ondergrond­se parking en nieuw stadsplein on hold: “Meer inspraak, groter draagvlak en alternatie­ve pistes onderzoe­ken”

  Het stadsbestuur van Hoogstraten zet het dossier van de ondergrondse parking en het plein op en onder de Gravin Elisabethlaan on hold. De stad wil meer inspraak en vooral een meer gedragen dossier. Er zullen ook andere pistes onderzocht worden. De oorspronkelijke bedoeling was om de parking net voor of gelijktijdig met het nieuwe cultuurhuis in gebruik te nemen. Het is nu afwachten of dat nog haalbaar is. Lees meer in ons dossier.