Basisschool Spijker verrast de leerlingen met een unieke strandbal aan de voordeur of de brievenbus.
Volledig scherm
Basisschool Spijker verrast de leerlingen met een unieke strandbal aan de voordeur of de brievenbus. © Toon Verheijen

Basisschool Spijker verrast leerlingen met strandbal

HoogstratenBasisschool Spijker in Hoogstraten heeft alle leerlingen op de laatste schooldag verrast met de enige echte Spijkerstrandbal.

 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”
 2. 45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleerderij Sterkstokers: “Een beetje zoals whisky”
  PREMIUM
  Brecht

  45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleer­de­rij Sterksto­kers: “Een beetje zoals whisky”

  De Kempense stokerij Sterkstokers lanceert een eigen ‘bierbrand’. Het gaat om een spirit die wordt gedistilleerd uit bier. De voorbije maanden wist Sterkstokers zo 45.000 liter bier een tweede leven te geven dat anders gedoemd was om weggegoten te worden. Om welk bier het gaat houden ze bij Sterkstokers en op vraag van de brouwer liever geheim. “Na veel testen zijn we echt tevreden met het resultaat”, zegt Thomas Cuyvers.