Enkele sfeerbeelden van de Antilliaanse Feesten.
Volledig scherm
Enkele sfeerbeelden van de Antilliaanse Feesten. © RV / Nattida Jayne Kanyachalao

Antilliaanse Feesten onverwachts afgelast: “Een festival met een testdorp, dat willen we niet zijn”

HoogstratenNa Pukkelpop valt nu ook het doek over de 38ste editie van de Antilliaanse Feesten. Hoewel de organisatie enkele dagen geleden nog liet weten dat er ondanks alles toch gefeest zou worden, is het grootste Caraïbische muziekfestival van Europa nu toch afgelast. “Op drie weken voor de start van ons geliefde festival kunnen wij geen alternatief waarmaken dat aan de huidige maatregelen voldoet.” 

  1. In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauffeur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”
    PREMIUM
    Oud-Turnhout

    In meer dan 50 jaar heeft hij al 10 miljoen kilometer op de teller, maar truckchauf­feur Staf (71) blijft de passie voelen: “Er rijden nog te veel cowboys rond”

    “Mijn vrouw zegt wel eens dat er iets is misgelopen bij mijn geboorte. Dat ze ‘stoppen’ niet in mijn woordenboek hebben gezet.” Ondanks zijn respectabele 71 jaar kruipt Staf Blockx nog iedere week achter het stuur van zijn vrachtwagen voor een internationale rit. Nu al meer dan vijftig jaar lang. Een échte, dus. “Ik zie al te vaak chauffeurs die misbruik maken van hun ‘macht’.”