Freya Verschueren van de Antilliaanse Feesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Freya Verschueren van de Antilliaanse Feesten. © Toon Verheijen

Antilliaanse Feesten duren voor het eerst drie dagen: “Het belooft letterlijk en figuurlijk een zwoele editie te worden”

MinderhoutDe voorbije twee jaar bleef het angstvallig stil aan de Blauwbossen, maar vanaf donderdag worden opnieuw duizenden festivalgangers verwacht voor de jaarlijkse hoogmis van de Caraïbische muziek, de Antilliaanse Feesten. Voor het eerst drie dagen, een unicum in de geschiedenis van het festival dat bijna toe is aan de 40ste editie. En het belooft letterlijk en figuurlijk een zwoele editie te worden. “Eindelijk kunnen we weer volop genieten”, zegt Freya Verschueren. Er worden zeker zo'n 30.000 muziekliefhebbers verwacht.

 1. 45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleerderij Sterkstokers: “Een beetje zoals whisky”
  PREMIUM
  Brecht

  45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleer­de­rij Sterksto­kers: “Een beetje zoals whisky”

  De Kempense stokerij Sterkstokers lanceert een eigen ‘bierbrand’. Het gaat om een spirit die wordt gedistilleerd uit bier. De voorbije maanden wist Sterkstokers zo 45.000 liter bier een tweede leven te geven dat anders gedoemd was om weggegoten te worden. Om welk bier het gaat houden ze bij Sterkstokers en op vraag van de brouwer liever geheim. “Na veel testen zijn we echt tevreden met het resultaat”, zegt Thomas Cuyvers.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.