Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Agenten misbruiken politiedatabank voor privédoeleinden

Hoogstraten/Rijkevorsel/MerksplasTwee agenten van de lokale politie Noorderkempen stonden maandag terecht voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Ze raadpleegden meermaals de politiedatabank voor privédoeleinden.

 1. Kerstwandelingen starten weer op 15 december, minstens 15.000 deelnemers verwacht: “Het succes? Onze kerststallen zijn gewoon de mooiste!”
  PREMIUM
  Merksplas/Baarle-Hertog

  Kerstwande­lin­gen starten weer op 15 december, minstens 15.000 deelnemers verwacht: “Het succes? Onze kerststal­len zijn gewoon de mooiste!”

  Heel wat wandelaars hebben er ongetwijfeld massaal naar uitgekeken. Vanaf zaterdag kunnen de kerstwandelingen weer gestapt worden tussen de kerststallen van Merksplas, ‘t Zwart Goor, ‘t Vaneleke en Zondereigen. Jaarlijks komen er minstens 15.000 wandelaars op af om in de Noorderkempen van kerststal tot kerststal te wandelen door de prachtige natuur van de vallei van de Mark. “Waarom het zo’n succes is? Onze kerststallen zijn de mooiste van de Kempen. En daarbuiten”, lacht Karel Vanhoof.
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Gevangenis plaatst vier extra bewakingscamera’s langs omheining om fenomeen ‘pakjes gooien’ aan te pakken
  Wortel

  Gevangenis plaatst vier extra bewakingscamera’s langs omheining om fenomeen ‘pakjes gooien’ aan te pakken

  De strafinrichting van Wortel krijgt binnenkort vier tijdelijke bewakingscamera’s die de volledige omheining van de gevangenis moeten monitoren. Het Gevangeniswezen en de politie Noorderkempen willen daarmee het fenomeen van het ‘pakjes gooien’ aanpakken. Een tweetal maanden geleden was er nog een staking bij het personeel waarbij dat probleem werd aangekaart. “De vraag kwam van het Gevangeniswezen en na een positief advies van de politie geven wij als stad graag onze goedkeuring”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).