Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Robby Dierickx

Aftappunt voor opgepompt grondwater op bouwwerven: stadsbestuur overweegt die verplichting op te leggen in bouwvergunningen

HoogstratenHet college van burgemeester en schepenen neemt volgende week – waarschijnlijk - de beslissing dat aannemers in de toekomst verplicht zullen worden om het opgepompt grondwater door bronbemaling ter beschikking te stellen van particulieren. In buurgemeente Wuustwezel is dat al een verplichting.

  1. Vlaanderen droogt uit, maar in Hoogstraten wordt nog lustig gebouwd en water opgepompt: “Tijd om na te denken en actie te ondernemen”
    PREMIUM
    Hoogstraten/Wortel/Meer/Minderhout/Meerle/Meersel-Dreef

    Vlaanderen droogt uit, maar in Hoogstra­ten wordt nog lustig gebouwd en water opgepompt: “Tijd om na te denken en actie te ondernemen”

    Vlaanderen wordt droger en het grondwaterpeil daalt overal. Het is een open deur instampen, maar de realiteit is er wel. Als er één regio is waar er enorm veel grondwater wordt opgepompt, is dat Hoogstraten. 18.000.000 kubieke meter per jaar. De stad - waar volgens een studie van Natuurpunt elke dag zo’n 815 vierkante meter verhard wordt - mag de titel van betonhoofdstad dragen. “Dat is niet flatterend en de bouwwoede moet getemperd worden. We proberen met alvast kleine zaken de kentering in te zetten en meer water de grond in te krijgen.”