Een beeld uit een van de vorige edities van het 4x4-treffen in de putten van Desta.
Volledig scherm
Een beeld uit een van de vorige edities van het 4x4-treffen in de putten van Desta. © RV/Karel Verheyen

4x4-treffen in putten van Desta moet op zoek naar andere locatie

Minderhout/HoogstratenRotary Hoogstraten moet noodgedwongen op zoek naar een nieuw terrein om het jaarlijks 4x4-treffen te organiseren. De putten worden momenteel gevuld en het terug in oorspronkelijke staat herstellen, zou de kosten te hoog doen oplopen.

 1. Korpschef Roger Leys (62) na 44 jaar bij de politie en rijkswacht op pensioen: “De moord op Karel Van Noppen zal me altijd bijblijven”
  PREMIUM
  Turnhout/Lille/Kasterlee/Oud-Turnhout/Beerse/Vosselaar/Baarle-Hertog

  Korpschef Roger Leys (62) na 44 jaar bij de politie en rijkswacht op pensioen: “De moord op Karel Van Noppen zal me altijd bijblijven”

  Hij was de man die als eerste het nut doorhad van een uitgebreid cameranetwerk. De moord op Karel Van Noppen zal hem altijd bijblijven. Na een carrière van 44 jaar bij eerst de rijkswacht en later als korpschef van de politiezone Regio Turnhout na de politiehervorming is hij nu officieel op pensioen. “De slagkracht van een groot korps was zoveel groter dan zeven kleine korpsen samen”, zegt Leys.
 2. Open Monumentendag: ontdek deze parels in de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Open Monumenten­dag: ontdek deze parels in de Kempen

  Liefhebbers van onroerend erfgoed kunnen zondag 12 september er opnieuw op uit trekken in de Kempen, want Open Monumentendag vindt opnieuw fysiek plaats na de digitale editie van 2020. Ook in de Kempen zetten heel wat gebouwen hun deuren open of worden er wandelingen georganiseerd langs gebouwen, domeinen en natuurgebieden. Van Keeses Molen over Wortel Kolonie of de Kasteelhoeve in Grobbendonk. De Kempen heeft alles te bieden zondag. Wij geven u een overzicht.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Tinne opent Momof3 waar je alles vindt voor kinderfeestjes: “Winkel was nodig, want ons huis leek op ‘reis rond de wereld’ om er door te geraken”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Tinne opent Momof3 waar je alles vindt voor kinder­feest­jes: “Winkel was nodig, want ons huis leek op ‘reis rond de wereld’ om er door te geraken”

  Het begon met het maken van eens een verjaardagskroontje of een vlaggenlijn, maar ondertussen heeft Tinne Verheyen haar eigen winkeltje Momof3. Alles om er leuke verjaardagsfeestjes voor kinderen van te maken, kan je er vinden. Tot zelfs tenten en matrassen voor wie er een slaapfeest in een bepaald thema van wil maken. “De winkel was nodig, want het begon thuis wat vol te staan”, lacht Tinne.