1. MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboortedorp Meer en zijn Hoogstraten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpareltje”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  MIJN DORP. Marc Van Aperen over zijn geboorte­dorp Meer en zijn Hoogstra­ten: “Het Begijnhof is een prachtig erfgoedpa­rel­tje”

  Burgemeester Marc Van Aperen (66) is opgegroeid in Meer, een deelgemeente van Hoogstraten. Zijn geboortedorp draagt hij een warm hart toe, maar ook op andere plaatsen in de stad voelt hij zich meer dan thuis. Marc neemt ons mee naar enkele mooie plaatsen en kijkt ook met een nostalgische blik naar het verleden. Het Begijnhof, het klooster in Meer, de rivier de Mark in Meersel-Dreef...
 1. “Wildplassen, zwerfvuil en parkeerdruk”: inwoners Baarle-Hertog voeren actie tegen vuurwerkverkoop
  PREMIUM
  Baarle-Hertog

  “Wildplas­sen, zwerfvuil en parkeer­druk”: inwoners Baar­le-Her­tog voeren actie tegen vuurwerk­ver­koop

  Enkele tientallen inwoners van Baarle-Hertog hebben zaterdagnamiddag actie gevierd tegen de vuurwerkverkoop in hun gemeente. Met vuurkorven blokkeerden ze een drukbezocht kruispunt. Het was de bedoeling om de vuurkorven ook aan te steken, maar dat werd verboden door de politie. “De kopers parkeren in onze tuinen, plassen tegen onze gevels en laten rommel achter. We zijn het echt beu”, klinkt het.
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. Bedrijf moet twee jaar na verhuis al extra loods iets verderop huren: “Fietsen gekocht om die 300 meter af te leggen”
  Hoogstraten

  Bedrijf moet twee jaar na verhuis al extra loods iets verderop huren: “Fietsen gekocht om die 300 meter af te leggen”

  Voor wie al eens over de industriezone De Kluis rijdt en daar op regelmatige basis de zaakvoerders of het personeel van Laswerken Sprangers ziet rondfietsen: het is geen tijdverdrijf. Door een snelle groei is de nieuwe locatie na minder dan twee jaar al te klein en hebben ze een nieuwe loods moeten bij huren. “Sportief en duurzaam en het zou een beetje gek zijn om met de auto te gaan he”, lacht Dorien Brosens.
 1. Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoosjes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-printer draait nu dag in, dag uit”
  PREMIUM
  Merksplas

  Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoos­jes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-prin­ter draait nu dag in, dag uit”

  Hanne Marynissen (34) van Maryn Jewelsandmore uit Merksplas lanceerde vorige week een ‘doe-het-zelf’-pakketje om thuis samen met de kinderen oorbelletjes, haarspeldjes of magneetjes te maken met vormpjes in klei. Sinds ze het bekend maakte, draait haar 3D-printer 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven. Vanuit heel Vlaanderen stromen de bestellingen binnen. “Heel de familie en mijn beste vriendin komen hier zelfs helpen want anders is het niet bij te houden”, lacht Hanne. “Blijkbaar ben ik zowat de enige die zo'n pakketjes met zelfgemaakte mallen maakt en verkoopt.”
 2. Van Stien Boetiek tot Mio Caro: bij deze 5 lokale boetiekjes in de Kempen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Kempen

  Van Stien Boetiek tot Mio Caro: bij deze 5 lokale boetiekjes in de Kempen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou vijf boetieks opgelijst in de Kempen, die jouw bezoekje waard zijn: van Stien Boetiek in Turnhout tot Mio Caro in Westerlo.
 1. Organisatie Bar Qatar Hoogstraten is er klaar voor: “Leuke setting, sfeervol decor en nu hopen op puike prestaties van onze Duivels”
  Hoogstraten

  Organisa­tie Bar Qatar Hoogstra­ten is er klaar voor: “Leuke setting, sfeervol decor en nu hopen op puike prestaties van onze Duivels”

  De organisatie van Bar Qatar is er klaar voor. Een van de hallen van de Coöperatie Hoogstraten is sfeervol ingericht om er vanaf woensdagavond een voetbalfeest van te maken. Het bier staat koud, het scherm staat opgesteld en de hal ademt WK-sfeer uit ondanks dat het bijna winter is. Samen met de Coöperatie Hoogstraten steunt de organisatie ook nog eens het goede doel. En als de Belgen scoren zal er ‘Goooooal! Goal! Goal!’ galmen. Hopelijk meer dan eens.

Populair in HLN+ REGIO

 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 1. Minderjarige verkrachter voor wie wet werd aangepast, krijgt strafvermindering
  Antwerpen/Rijkevorsel

  Minderjari­ge verkrach­ter voor wie wet werd aangepast, krijgt strafver­min­de­ring

  Antwerpenaar R.H., momenteel 21 jaar, heeft in het hof van beroep strafvermindering gekregen voor de verkrachting van een 16-jarige meisje uit Rijkevorsel. In plaats van 5 jaar effectief verlaagt het Hof de straf naar 2 jaar effectief en 3 jaar voorwaardelijk. De jongeman R.H. was op het moment van de feiten zelf maar 16 jaar. Door een wetswijziging kon hij op de valreep als volwassene worden berecht.
 1. Provincie Antwerpen steunt het goede doel met 'De Warmste Kempen': "Iedereen verdient vakantie”
  Kempen

  Provincie Antwerpen steunt het goede doel met 'De Warmste Kempen': "Iedereen verdient vakantie”

  Op zoek naar een origineel en warm geschenk? Toerisme Provincie Antwerpen en Kempense vakantiemakers ‘verkopen’ samen vakanties en uitstapjes in de Kempen. De opbrengst daarvan wordt verdubbeld en gaat integraal naar De Warmste Week. De leuke uitjes worden daarentegen geschonken aan kansarme gezinnen. De jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT staat immers geheel in het teken van kansarmoede.