1. Finn Rosa (8) wilde 50 armbandjes maken voor het goede doel, maar verkocht er nu al honderden: “Bestellingen stromen binnen”
  Hoogstraten/Minderhout

  Finn Rosa (8) wilde 50 armbandjes maken voor het goede doel, maar verkocht er nu al honderden: “Bestellin­gen stromen binnen”

  De 8-jarige Finn Rosa uit Minderhout vertelde haar ouders een paar maanden geleden dat ze iets wilde doen voor mensen die het minder breed hebben. Ze besloot armbandjes te maken en die te verkopen voor ’t Ver-zet-je, een organisatie die zich inzet voor mensen in armoede. Ze hoopte er 50 te kunnen verkopen. Ondertussen zijn er dat al 400 en de bestellingen blijven binnenkomen. “Mama en papa moeten nu wel helpen, want alleen kan ik ze niet meer maken”, vertelt het meisje.
 1. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Zes Kempense gemeenten willen meer bezoekers om lokale economie een boost te geven
  Geel/Herentals/Hoogstraten/Mol/Heist-op-den-Berg/Turnhout

  Zes Kempense gemeenten willen meer bezoekers om lokale economie een boost te geven

  ‘De 6 van de Kempen’. Met dat project willen Mol, Geel, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en Heist-op-den-Berg hun winkelkernen en ondernemers onder de aanbracht brengen en hun lokale economie versterken. Europa, Provincie Antwerpen, Vlaanderen en de lokale besturen investeren met dit project het volgende jaar meer dan 760.000 euro in de Kempense detailhandel.
 1. Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”
  Sint-Lenaarts/Loenhout/Hoogstraten

  Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”

  Mats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Om niet zomaar aan de zijlijn te blijven staan, besloot nonkel Kris Driessens om zijn grote droom waar te maken: een eigen geluidsstudio op zijn kamer zodat hij zijn hobby om filmpjes in te spreken kan beoefenen. “Voor iedereen die de tocht van mij en enkele vrienden steunt, beloof ik zondag een kaarsje te branden. Ik heb de pastoor al gewaarschuwd: het worden er veel”, lacht Kris. “En voor iedereen die al gesteund heeft: een dikke, heel dikke merci.”
 2. Hoogstratenaar is gelukkig en woont graag in zijn stad of de deeldorpen: “Maar het vertrouwen in het stadsbestuur scoort maar een 3,5 op 10"
  Hoogstraten

  Hoogstrate­naar is gelukkig en woont graag in zijn stad of de deeldorpen: “Maar het vertrouwen in het stadsbe­stuur scoort maar een 3,5 op 10"

  Ruim 8 op de 10 Hoogstratenaren woont graag in de stad en haar deeldorpen en bijna 9 op 10 voelt zich ook gelukkig. Op vlak van kinderopvang, voorzieningen voor ouderen en sport scoort de stad ook goed in de Stadsmonitor. Maar er zijn ook een reeks cijfers die om aandacht schreeuwen. Zo lijkt er veel kinderarmoede, scoort de stad slecht op vlak van cultuur en veilige fietspaden én op vlak van participatie. Ook het vertrouwen in het gemeentebestuur scoort ondermaats: 35 procent.
 3. Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstraten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen
  Hoogstraten

  Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstra­ten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

  Paul Snoeys (54) van restaurant-brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten is de nieuwe voorzitter van Horeca provincie Antwerpen. Hij volgt daarmee Ed Van den Ouweland (58), ex-Hoogstratenaar en tegenwoordig woonachtig in Schilde, op. “We hebben de voorbije jaren onze sector op de kaart gezet en geprofessionaliseerd”, klinkt het. Ed runde verschillende horecazaken waaronder tot 2019 brouwerij ‘t Pakhuis in Antwerpen.
 1. Géén operaties op woensdag in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth door stroomonderbreking
  Turnhout

  Géén operaties op woensdag in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth door stroomon­der­bre­king

  Het AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth heeft dinsdagavond beslist om alle geplande operaties voor woensdag 16 juni uit te stellen. De noodstroomgenerator bleek na een korte stroomonderbreking dinsdag niet naar behoren te werken. De spoeddienst blijft bereikbaar, maar als een snelle ingreep zich opdringt zullen patiënten onder medische begeleiding naar een ander ziekenhuis vervoerd worden.
 2. Inwoners ijveren voor bescherming Rozenkranspark als onroerend erfgoed: “Hoe meer aanvragen, hoe groter kans op slagen”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Inwoners ijveren voor bescher­ming Rozenkrans­park als onroerend erfgoed: “Hoe meer aanvragen, hoe groter kans op slagen”

  Vanuit verschillende hoeken worden de voorbereidingen getroffen om een beschermingsaanvraag in te dienen voor het Rozenkranspark/Heilig Bloedpark achter de site Pax. Zo’n bescherming kan het dossier van het nieuwe cultuurhuis beïnvloeden aangezien in de leidraad voor de ontwerpers het behoud van het parkje niét is opgenomen. Het stadsbestuur heeft alvast een historische nota ontvangen over het parkje, maar wil géén standpunt innemen. Lees alles over het Rozenkranspark en de ondergrondse parking in ons dossier.
 1. Buds and Barrels mikt op kleine bottelarijen en unieke whisky, rum en cognac: “Er zijn zoveel onbekende parels te ontdekken”
  Minderhout

  Buds and Barrels mikt op kleine bottelarij­en en unieke whisky, rum en cognac: “Er zijn zoveel onbekende parels te ontdekken”

  Een uit de hand gelopen hobby die is uitgemond in een nieuw bijberoep. Dat is het verhaal van Tom Haseldonckx uit Minderhout die recent startte met zijn ‘Buds & Barrels’. Een onlineshop gespecialiseerd in whisky, rum en cognac. Als corona het weer allemaal toelaat, zullen er ook tastings volgen. “Mijn verzameling liep wat uit de hand en toen dachten we: laat ons er iets meer mee doen”, lacht Tom.
 2. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 1. Twintig nieuwe assistentiewoningen in residentie ‘De Veiling’: “Niet alleen zorg is belangrijk, maar ook sociale contacten”
  Hoogstraten

  Twintig nieuwe assisten­tie­wo­nin­gen in residentie ‘De Veiling’: “Niet alleen zorg is belangrijk, maar ook sociale contacten”

  De gloednieuwe residentie ‘De Veiling' is definitief opgeleverd. In het gebouw zijn twintig assistentiewoningen ondergebracht. De vzw Assistentie Woning zorgt continu voor een noodpermanentie, maar er is ook 14 uur per week een assistente aanwezig. “Vroeger primeerde de zorgbehoefte van een van de partners bij het kiezen voor een assistentiewoning, maar nu is het vooral het sociale aspect dat belangrijk is.”
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 3. Vijf miljoen euro subsidie voor Sint-Katharinakerk en Het Klein Seminarie
  Hoogstraten

  Vijf miljoen euro subsidie voor Sint-Katharina­kerk en Het Klein Seminarie

  Net geen drie miljoen euro voor het grote restauratieproject van het Klein Seminarie en twee miljoen euro voor de restauratie van het koor in de Sint-Katharinakerk. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam met een aardig gevulde geldbuidel naar Hoogstraten afgezakt. “We schenken veel aandacht aan erfgoed omdat het nu eenmaal een van onze troeven is", zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).
 1. Protest tegen enorme besparingen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”
  Kempen

  Protest tegen enorme besparin­gen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”

  De Lijn gaat vanwege besparingen opnieuw snoeien in het aantal bushaltes in Vlaanderen. In de Kempen alleen al zouden er 502 haltes verdwijnen, ongeveer een kwart van het huidige aantal. Momenteel is het echter nog niet bekend om welke haltes het precies gaat, maar toch voert de PVDA nu al actie. “Het lijkt haast wel of de Vlaamse regering wil dat niemand nog gebruikmaakt van het openbaar vervoer.”
 1. Zomerbar Bar Zuid opent de deuren aan Zuiderdijk: “Hier zie je alleen maar blije gezichten”
  Rijkevorsel

  Zomerbar Bar Zuid opent de deuren aan Zuiderdijk: “Hier zie je alleen maar blije gezichten”

  De zomer is echt in het land dus de omstandigheden voor Bar Zuid zijn ideaal om dit weekend te openen. Voor het tweede jaar op rij hebben Toya en Charlotte met hulp van hun partners een terrein aan de Zuiderdijk omgetoverd tot een uiterst sfeervolle zomerbar. “Ondanks corona zijn we er altijd in blijven geloven dat we open konden gaan. Hopelijk wordt het opnieuw een succes”, klinkt het bij de dames.
 2. deSter maakt mondmaskers met een gedicht van stadsdichter Michiel Van Opstal op verpakking
  Hoogstraten

  deSter maakt mondmas­kers met een gedicht van stadsdich­ter Michiel Van Opstal op verpakking

  Het bedrijf deSter, gespecialiseerd in de productie van bestek en verpakkingen voor de luchtvaartsector, schakelde tijdens de voorbije coronacrisis over naar de productie van chirurgische mondmaskers. Samen met stadsdichter Michiel Van Opstal is er nu een ‘limited edtion’ met een gedicht op de verpakking. Premier Alexander De Croo (Open Vld) mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.