Enrique Espriet tijdens de opbouw van Bar d'Or.
Volledig scherm
PREMIUM
Enrique Espriet tijdens de opbouw van Bar d'Or. © CDR

Zomerbar Bar d’Or dicht tot 9 juli wegens overtreden coronamaatregelen

HoogledeZomerbar Bar d’Or, een initiatief van Enrique Espriet (21) van café De Commerce, moet tot en met 9 juli verplicht op de grendel omwille van het overtreden van de coronamaatregelen. Enrique vindt dit te drastisch, terwijl burgemeester Rita Demaré (CD&V) laat weten dat de zomerbar aanvankelijk een sluiting van een maand boven het hoofd hing. “De sluiting van twee weken is een signaal dat de zaakvoerder z’n verantwoordelijkheid moet nemen”, zegt ze.

 1. Te Deum en Stan Van Samang op nationale feestdag
  Roeselare

  Te Deum en Stan Van Samang op nationale feestdag

  Ter gelegenheid van de nationale feestdag op woensdag 21 juli organiseert de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare (VVVR) een plechtigheid als hulde aan onze vorsten en onze monarchie. Om 11 uur is er het traditionele Te Deum in de Sint-Michielskerk waar ook het volkslied wordt gebracht. Aansluitend gaat het richting Botermarkt voor de groet aan de nationale vlag met toespraken van Geert Messiaen, voorzitter van de VVVR, en schepen Dirk Lievens (CD&V), gevolgd door het blazen van het ‘Te Velde’. Tijdens de plechtigheid zijn de coronamaatregelen van toepassing, draag een mondmasker en houd voldoende afstand.
 2. Vluchteling (22) geïnterneerd die minderjarige meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden
  Diksmuide/Roeselare/Houthulst

  Vluchte­ling (22) geïnter­neerd die minderjari­ge meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden

  Een 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide is geïnterneerd na een hele reeks feiten van agressie, weerspannigheid, beschadigingen, diefstal en smaad. De man werd geestesgestoord bevonden door een gerechtspsychiater. Zijn laatste baldadigheid was toen hij in april in Roeselare twee minderjarige meisje lastig viel, een omstaander die wou ingrijpen aanviel en ermee dreigde de politie te onthoofden.