De zitbank in pallethout (een deel daarvan is te zien in de voorgrond van de foto) kon snel geblust worden, in de Akkerstraat in Hooglede.
Volledig scherm
De zitbank in pallethout (een deel daarvan is te zien in de voorgrond van de foto) kon snel geblust worden, in de Akkerstraat in Hooglede. © Hans Verbeke

Zitbank in pallethout vat vuur: brandstichting niet uitgesloten

HoogledeDe brandweer rukte zondagavond uit naar de Akkerstraat in Hooglede. Daar had een zitbank in pallethout vuur gevat. De schade bleef beperkt, met dank aan de regenval van de voorbije weken.

 1. Stadlandschap zoekt vrijwillige knotters
  Roeselare

  Stadland­schap zoekt vrijwilli­ge knotters

  De winter staat voor de deur en dus breekt ook het seizoen aan om de wilgen te knotten. Binnen Stadlandschap West-Vlaamse Hart zijn jaarlijks een 50-tal vrijwilligers aan de slag die in ruil voor het brandhout gaan knotten bij eigenaars van knotwilgen die geen tijd, materiaal, kennis, kunde of goesting hebben om zelf aan de slag te gaan. Om alle aanvragen van eigenaars van knotbomen aan te kunnen, zoekt het Stadlandschap nieuwe vrijwillige knotters. Interesse? Neem dan een kijkje op www.westvlaamsehart.be/knotbomen.
 2. Ardooie maakt zich op voor 40ste Sint-Maartensstoet: Laura Lynn en Freddy De Vadder treden drie keer op
  Ardooie

  Ardooie maakt zich op voor 40ste Sint-Maartens­stoet: Laura Lynn en Freddy De Vadder treden drie keer op

  Een jaartje later door corona, maar op 6 november trekt de 40ste editie van de Sint-Maartensstoet door de straten van Ardooie. Tegen de verwachting van de organisatie in zal die ondanks corona evenwaardig en zelfs straffer zijn dan anders dankzij extra straatanimatie in de stoet. Ook het feest nadien wordt anders aangepakt. Door drie feesttenten verspreid over het centrum op te zetten, zul je onder andere Laura Lynn, Freddy De Vadder, Maximus en Dennis Cartier drie keer op één avond tijd kunnen zien optreden. “Zo zijn we voorbereid op eventuele extra coronamaatregelen”, zegt het Sint-Maartenscomité.
 1. Koersbus belicht volgend jaar kermiskoersen
  Roeselare

  Koersbus belicht volgend jaar kermiskoer­sen

  De Koersbus, het museum op wielen van KOERS. Museum van de Wielersport, gaat ook volgend jaar opnieuw de hort op. Dit jaar lag de focus van de bus op het WK wielrennen, maar volgend jaar krijgt die een ander thema. “Tegen midden volgend jaar willen we iets uitwerken rond het thema kermiskoersen”, weet Thomas Ameye, conservator van het Roeselaarse museum. “Net zoals dit jaar willen we met de Koersbus eerst graag een lokale ronde maken. We willen graag starten in de woonzorgcentra. Het thema van koermiskoersen past perfect in de reminiscentie-activiteiten die ze zelf al opzetten. Vervolgens willen we graag opnieuw een ronde van België ondernemen en aanwezig zijn op de koersen zelf. Dit zal georganiseerd worden samen met de organisatoren, verzamelaars en heemkundige kringen.”