De politiezone Riho voerde dit weekend op drie plaatsen alcoholcontroles uit.
Volledig scherm
De politiezone Riho voerde dit weekend op drie plaatsen alcoholcontroles uit. © rv

Zeven bestuurders blazen positief tijdens controles in Roeselare, Hooglede en Izegem

Roeselare / Hooglede / IzegemTijdens alcoholcontroles in Roeselare, Hooglede en Izegem hebben zeven bestuurders afgelopen weekend positief geblazen. In totaal werden 409 bestuurders gecontroleerd. “Dat is geen slecht cijfer, maar geen enkele bestuurder onder invloed was nog beter geweest”, klinkt het bij de politie.

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug
  Roeselare

  Rotary Mercurius geeft sociale doelen duw in de rug

  Rotary Mercurius Roeselare, momenteel onder voorzitterschap van Bert Maes, heeft 40.000 euro uitgedeeld aan zes goede doelen. Het geld werd verdeeld onder de Stichting Me to You, die het onderzoek naar leukemie steunt, Het Ventiel, dat paraat staat voor mensen met jongdementie, TEJO, die jongeren met psychische problemen steunt, Vrienden der Blinden, die instaan voor de opleiding van blindengeleide honden, crèche De Rust in Zuid-Afrika, die het geld zal gebruiken om hun gebouwen te herstellen en om uitrusting aan te schaffen, Anima Sana en de MUG Heli, een project dat voormalig voorzitter Yves Peene nauw aan het hart ligt.
 1. Eindrapport Ventilus-intendant integraal online beschikbaar: “Robuust, betrouwbaar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”
  West-Vlaanderen

  Eindrap­port Ventilus-intendant integraal online beschik­baar: “Robuust, betrouw­baar net is belangrijk, maar voorzorg is aangewezen wat gezondheidsrisico’s betreft”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag het eindrapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh integraal online laten plaatsen, iets waar zowel de burgerplatformen als Vlaams Belang al langer vragende partij voor waren. Het lijvige document telt 157 pagina’s en is te raadplegen via de website van het departement Omgeving. We overlopen even de conclusies en de aanbevelingen van de intendant.
 2. “Al heel wat kilometers gedaan om toch maar plasma te kunnen geven”: Marnix en Marie-Claire al 25 jaar kind aan huis in donorcentra Rode Kruis
  PREMIUM
  Roeselare

  “Al heel wat kilometers gedaan om toch maar plasma te kunnen geven”: Marnix en Ma­rie-Clai­re al 25 jaar kind aan huis in donorcen­tra Rode Kruis

  Net geen 400 keer al gaven Marnix Degrande (65) en Marie-Claire Benoot (72) plasma. Het Roeselaarse koppel trok in 1997 voor het eerst naar het Roeselaarse donorcentrum. Jarenlang reden ze zelfs naar de andere kant van de provincie om plasma te doneren. Na 25 jaar is het koppel nog altijd tweewekelijks paraat voor een donatie. “We helpen graag mensen.”