Mobiliteitsschepen Julie Misplon, zelf een fervent fietsster, in de Stationsstraat in Gits.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsschepen Julie Misplon, zelf een fervent fietsster, in de Stationsstraat in Gits. © Sam Vanacker

Zes fietsknelpunten onder de loep in Hooglede en Gits: “We werken aan veilige schoolomgevingen”

Hooglede-GitsAan het begin van deze bestuursperiode besliste het gemeentebestuur om op het vlak van mobiliteit resoluut voorrang te geven aan fietsers en voetgangers. Vooral in Gits staat er de komende jaren veel te veranderen, ook door het nieuwe circulatieplan, maar los van die felbesproken eenrichtingslus ligt nog heel wat ander werk op de plank.  Samen met mobiliteitsschepen Julie Misplon (Allen 8830) lichten we de grootste dossiers even uit. Lees het volledige fietsdossier van alle West-Vlaamse gemeenten hier.

 1. Basisschool De Ark geeft Kloen en ALS Liga stevige financiële duw in de rug
  Oekene

  Basis­school De Ark geeft Kloen en ALS Liga stevige financiële duw in de rug

  De leerlingen van De Ark zetten zich jaarlijks in voor de Warmste Week met een heuse koekenbak en tal van andere acties. “In tijden van corona was dit helaas geen optie”, vertelt directeur Fanny Delrue. “Maar we wilden toch iets ondernemen en gingen op zoek naar een alternatief. “ In De Ark kwamen ze uit bij de Rumbeekse Warmathon, een initiatief van vrije basisschool de Verrekijker en stedelijke basisschool De Vlieger. “Zij steunen de strijd tegen ALS”, gaat Fanny verder. “Deze spierziekte trof zowel één van hun collega’s als de partner van een leerkracht. Wij beslisten om mee te stappen in het verhaal van de Warmathon en koppelden er ons eigen goed doel: Kloen , de vzw van Geert Deraeve wiens kleinzonen bij ons op school zitten, ook aan.
 2. Marleen (63) zegt 300 maal dank aan ex-collega’s van Familiezorg: “Jullie werk wordt wel degelijk gezien”
  PREMIUM
  Roeselare

  Marleen (63) zegt 300 maal dank aan ex-collega’s van Familie­zorg: “Jullie werk wordt wel degelijk gezien”

  Marleen Casier (63) ging al ongeveer anderhalf jaar geleden met pensioen, maar blijft haar ex-collega’s bij thuiszorg Familiezorg steunen. Drie weken lang was ze quasi fulltime in de weer om ruim 300 zelfgemaakte kaartjes te knutselen voor hen. Thuiszorgers krijgen volgens haar te weinig aandacht, terwijl de coronacrisis ook op hen weegt. “Ik wou hen tonen dat hun werk wel degelijk gezien wordt”, aldus Marleen.
 1. Nog op zoek naar opvang tijdens de krokusvakantie? Deze 10 kampjes in de Mandelstreek geven mama en papa mogelijk wat ademruimte
  PREMIUM
  Roeselare

  Nog op zoek naar opvang tijdens de krokusva­kan­tie? Deze 10 kampjes in de Man­delstreek geven mama en papa mogelijk wat ademruimte

  De krokusvakantie kondigt zich aan over exact één maand. Als de coronacijfers de verkeerde kant blijven uitgaan, volgt voor of na die vakantie nog een afkoelingsweek. Volgende week wordt daarover beslist en wordt mogelijk voluit de kaart van het afstandsonderwijs getrokken. Dit kan ervoor zorgen dat het straks voor heel wat ouders weer last minute puzzelen wordt om opvang te regelen. Wij werpen hier alvast een hulplijn uit en zetten tien opties voor de krokusvakantie in de Mandelstreek op een rij.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw