Mobiliteitsschepen Julie Misplon, zelf een fervent fietsster, in de Stationsstraat in Gits.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsschepen Julie Misplon, zelf een fervent fietsster, in de Stationsstraat in Gits. © Sam Vanacker

Zes fietsknelpunten onder de loep in Hooglede en Gits: “We werken aan veilige schoolomgevingen”

Hooglede-GitsAan het begin van deze bestuursperiode besliste het gemeentebestuur om op het vlak van mobiliteit resoluut voorrang te geven aan fietsers en voetgangers. Vooral in Gits staat er de komende jaren veel te veranderen, ook door het nieuwe circulatieplan, maar los van die felbesproken eenrichtingslus ligt nog heel wat ander werk op de plank.  Samen met mobiliteitsschepen Julie Misplon (Allen 8830) lichten we de grootste dossiers even uit. Lees het volledige fietsdossier van alle West-Vlaamse gemeenten hier.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Hexahub, het duurzame bedrijvenpark van de toekomst: kantoorgebouw, 28 kmo-ruimtes, maar ook sportdak, boomgaard en foodshop
  Rumbeke

  Hexahub, het duurzame bedrijven­park van de toekomst: kantoorge­bouw, 28 k­mo-ruim­tes, maar ook sportdak, boomgaard en foodshop

  Projectontwikkelaar Hexagon start na de zomer met de bouw van een nieuwe, duurzame bedrijvencampus in de Kwadestraat. Hexahub omvat een kantoorgebouw met 10 kantoorruimtes en 28 kmo-ruimtes verspreid over vier gebouwen. Hexagon zal er ook zelf zijn eigen hoofdkantoor onderbrengen en wil in het project een communitysfeer creëren met onder andere sportvelden op het dak van een van de gebouwen, een boomgaard, een foodshop en een knus terras aan een bestaande poel.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre