De signalisatie zal tegen vanavond verwijderd zijn
Volledig scherm
De signalisatie zal tegen vanavond verwijderd zijn © Sam Vanacker

Werken in Bruggestraat vroeger klaar dan gepland

Hooglede-GitsDe twee nieuwe verkeerseilanden in de Bruggestraat zijn klaar. Ten laatste tegen 18 uur zal de signalisatie verwijderd zijn en dan is er weer verkeer mogelijk tussen Gits en Hooglede.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Bloedvoorraad staat laag: Roeselaars donorcentrum opent uitzonderlijk op 18 december
  Roeselare

  Bloedvoor­raad staat laag: Roeselaars donorcen­trum opent uitzonder­lijk op 18 december

  De bloedvoorraad staat heel laag. Rode Kruis-Vlaanderen heeft daarom dringend bloeddonoren nodig. Iedereen kan hierbij het verschil maken. Om des te meer mensen de kans te geven om levens te redden, opent het Roeselaarse donorcentrum op zaterdag 18 december uitzonderlijk de deuren. Op die manier kan je het kerstshoppen combineren met een goede daad. Let wel, een afspraak maken is noodzakelijk. Dit kan via https://donorportaal.rodekruis.be/.
 1. The Bull & Myriam's Whiskyshop organiseren whiskyfestival
  Roeselare

  The Bull & Myriam's Whiskyshop organise­ren whiskyfes­ti­val

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 5 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Tussen 13 en 18 uur kun je er kennismaken met het beste wat de whiskymarkt te bieden heeft en misschien wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom aanschaffen. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht. Rondwandelen op de beurs gebeurt met een mondmasker, proeven doe je zittend.
 2. Samen studeren vanaf 3 januari
  Staden

  Samen studeren vanaf 3 januari

  De blokperiode komt er opnieuw aan en daarom steekt Jeugd Staden de Stadense studenten een hart onder de riem door verschillende openbare gebouwen open te stellen als studeerplek. Tot einde december zijn de gemeentelijke gebouwen nog gesloten in de strijd tegen het coronavirus maar het is de bedoeling dat er van 3 januari tot en met 28 januari in groep gestudeerd kan worden in de voormalige gemeentehuizen van zowel Staden, Westrozebeke als Oostnieuwkerke. Op voorhand inschrijven is verplicht via https://forms.office.com/r/6dp4hUKmH6.