Beide voertuigen moesten getakeld worden na een ongeval langs de Kortemarkstraat in Hooglede.
Volledig scherm
Beide voertuigen moesten getakeld worden na een ongeval langs de Kortemarkstraat in Hooglede. © LSI

Weg tussen Kortemark en Hooglede tijdlang versperd na botsing tussen twee auto’s

Hooglede/KortemarkLangs de Kortemarkstraat in Hooglede zijn vrijdagnamiddag twee auto’s op elkaar gebotst. Hierdoor was de weg tussen Hooglede en Kortemark plaatselijk een tijdlang voor alle verkeer afgesloten.

 1. Catacombes, Pavarotti en Empire halen Monopolybord niet
  Roeselare/Ingelmunster/Dentergem

  Catacombes, Pavarotti en Empire halen Monopoly­bord niet

  Geen enkele van de uit onze regio genomineerde discotheken zijn erin geslaagd om een plekje te veroveren op het spelbord van de nieuwe Monopoly. Vorige maand raakte bekend dat zowel de Roeselaarse Catacombes, Pavarotti uit Ingelmunster en Empire in Dentergem op een lijst van 82 discotheken stonden waarop het brede publiek kon stemmen. “Het werd al snel duidelijk dat het een spannende strijd zou worden om een plaatsje in de top 11 te bemachtigen en er werd dan ook massaal opgeroepen om te stemmen. Het stemmen is inmiddels afgelopen en uiteindelijk werden maar liefst 28.368 stemmen geteld”, zegt Pieter De Wulf van Groep 24, dat het spel maakt. De danstempels die straks wel vereeuwigd worden op het Monopolybord zijn de Lokerse Cherry Moon, Zillion in Antwerpen, Illusion in Lier, het Antwerpse Café d’Anvers, Boccaccio in Destelbergen, Carat in Grobbendonk, Highstreet in Hoogstraten, BBC in Sint-Niklaas, de Antwerpse Red & Blue, de Gentse Culture Club en Manhattan in Leuven. Monopoly Discotheken zal door de grote vraag reeds in het najaar van 2021 beschikbaar zijn en niet in het voorjaar van 2022 zoals eerder aangekondigd. Pre-orders kunnen geplaatst worden via www.monopolydiscotheken.be.
 1. ‘Deuredoeners’ worden beloond tijdens alternatieve Roeselare Awards
  Roeselare

  ‘Deuredoe­ners’ worden beloond tijdens alternatie­ve Roeselare Awards

  De plannen voor de 24e editie van de Roeselare Awards, voorzien op 12 juni, krijgen steeds meer vorm . Afhankelijk van de coronaontwikkelingen zal worden gekozen voor een volledig digitaal gebeuren of een event met een kleiner aantal aanwezigen. Nieuw dit jaar is alvast dat de Award Winkelbeleving voor deze editie omgevormd wordt tot de Deuredoen Award. “Bleef je in 2020 niet bij de pakken zitten en werkte jouw creativiteit en ondernemerschap inspirerend voor klanten en collega’s , dan is deze award er één voor jou”, aldus Kris Declercq, voorzitter van het Awardscomité.
 2. Van affiches tot waarschuwingen via pilootwagens: alles op alles om volkstoeloop bij Grote Prijs Jean-Pierre Monseré te voorkomen
  Roeselare/Hooglede

  Van affiches tot waarschu­win­gen via pilootwa­gens: alles op alles om volkstoe­loop bij Grote Prijs Jean-Pier­re Monseré te voorkomen

  Vzw De Mandelzonen zet alles op alles om te voorkomen dat er zondag tijdens de 10e Grote Prijs Jean-Pierre Monseré toch honderden supporters samentroepen langs het parcours zoals afgelopen weekend tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne. Ze zetten hiervoor onder meer affiches en pilootwagens met een geluidsinstallatie in en de kasseien van Gitsberg worden zelfs volledig afgesloten voor het publiek. “We roepen iedereen op om thuis voor de buis van de koers te genieten”, zegt voorzitter Rino Vandromme.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park