Het zware ongeval gebeurde op het landelijke kruispunt van de Amersveldestraat met de Grote Noordstraat in Hooglede. Een betonnen omheiningspaal doorboorde de voorruit van één van de voertuigen.
Volledig scherm
Het zware ongeval gebeurde op het landelijke kruispunt van de Amersveldestraat met de Grote Noordstraat in Hooglede. Een betonnen omheiningspaal doorboorde de voorruit van één van de voertuigen. © Hans Verbeke

Wéér zware klap op berucht kruispunt: paaltje boort zich door voorruit van wagen

HoogledeOp het kruispunt van de Amersveldestraat met de Grote Noordstraat  in Hooglede is woensdag een zwaar ongeval gebeurd. Daarbij raakten twee mensen gewond. Een van hen, een man van 74 uit Roeselare, ontsnapte aan veel erger. “Hier wordt vaak te snel gereden en voorrang van rechts lijkt wel van geen tel”, zeggen buurtbewoners boos na de opeenstapeling van ongevallen.

 1. Louis (100) en Celina (86) fietsen mee met Veloveilig-team dankzij ‘Bikes4All’: “Van zodra de zon schijnt, halen we de duofietsen boven”
  Gits

  Louis (100) en Celina (86) fietsen mee met Veloveilig-team dankzij ‘Bikes4All’: “Van zodra de zon schijnt, halen we de duofietsen boven”

  VTM-sportjournalist Stijn Vlaeminck en de zijnen zetten hun fietstocht door Vlaanderen verder. Donderdag voerde de Veloveilig-route hen tot in Hooglede, waar Vlaeminck ter hoogte van woon-en zorgcentrum Ter Linde kennis maakte met het deelfietsenproject ‘Bikes4All’. Dankzij de duofietsen van dat project konden Louis Callewaert (100) en Celina Verlae (86) even meefietsen.
 2. Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefietstocht
  Koolskamp

  Landelijke Gilde en Ferm bundelen krachten voor hoevefiets­tocht

  De tweejaarlijkse hoevefietstocht is terug. Op zondag 26 juni organiseren de Landelijke Gilde en Ferm Koolskamp die voor het eerst opnieuw sinds 2018. Het wordt een gezinsfietstocht met vijf stopplaatsen. “De fietstocht is zowel voor groot als klein toegankelijk”, vertelt Lieven Cortvriendt. “Er zijn 2 afstanden: 25 en 40 kilometer. De deelnemers krijgen op iedere stopplaats iets culinairs aangeboden en afsluiten doen we rond 17.30 uur met een barbecue in de loods van Hokotrans in de Oude Zwevezeelsestraat 13.” Daar kun je tussen 14 en 15 uur starten. Inschrijven voor 19 juni door het exacte bedrag, samen met je naam, het aantal volwassenen, kinderen en kleuters die zullen deelnemen, over te schrijven op BE40 7386 1800 0863 Kaarten kosten 25 euro, kinderen tussen 6 en 12 betalen 12 euro en kleuters nemen gratis deel. Meer info bij Danny Vanpoucke op 0497/59.80.61.