Deze sieraden, maar ook nog andere juwelen werden gestolen uit het kluisje op de kamer van een 92-jarige bewoonster van het woonzorgcentrum Ter Linde in Gits.
Volledig scherm
Deze sieraden, maar ook nog andere juwelen werden gestolen uit het kluisje op de kamer van een 92-jarige bewoonster van het woonzorgcentrum Ter Linde in Gits. © RV

Waardevolle juwelen gestolen uit kluisje van bewoonster (92) rusthuis Ter Linde: “Moet mémé nu ook dit nog eens afgenomen worden?”

GitsSophie Vanacker uit Gits en haar familie zijn zwaar ontgoocheld. In rusthuis Ter Linde in Gits werden de juwelen van Paula Wallays, Sophies 92-jarige grootmoeder, gestolen. De sieraden staken in een kluisje in haar kamer en hebben een grote emotionele waarde. “Hoe onmenselijk kan je zijn om deze waardevolle bezittingen te stelen?”, vraagt Sophie zich af.

 1. Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: negen tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM
  Zuid West-Vlaanderen

  Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: negen tips voor een geslaagde Halloween

  Het griezeligste feest van het jaar nadert met rasse schreden. Aan heel wat Vlaamse voordeuren kan je nu al pompoenen, spookjes of heksen spotten, terwijl wij onze keukenkast alvast aanvulden met wat extra snoep. De gevolgen van corona dunden het traditioneel rijke aanbod in het zuiden van West-Vlaanderen ook dit jaar helaas wat uit, maar dat neemt niet weg dat er flink gegriezeld kan worden in aanloop naar 31 oktober.
 2. MSKA laat tieners proeven van veldrijden
  Roeselare

  MSKA laat tieners proeven van veldrijden

  Een 50-tal jongelui tussen 10 en 16 jaar waanden zich woensdagmiddag even Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Dit dankzij een initiatie veldrijden georganiseerd door De Wieleracademie van MSKA op hun terreinen langs de Groenestraat. “Langs deze weg willen we de jongelui laten kennismaken met de sport”, vertelt directeur Fangio Hoorelbeke. “We zijn heel tevreden met de opkomst, al mochten er wel wat extra meisjes van de partij zijn want de initiatie is een zij aan zij-project waarmee Cycling Vlaanderen meer meisjes op de competitiefiets wil krijgen. De jongeren krijgen een portie techniek, kunnen zich uitleven op het parcours, leren hoe ze snel moeten starten en ook behendigheid en reactiesnelheid komen aan bod.”