Jeugdschepen Arne De Brabandere en jeugdconsulent Arne Vangheluwe bij de afgesloten grondwaterpomp op Zoeber.
Volledig scherm
Jeugdschepen Arne De Brabandere en jeugdconsulent Arne Vangheluwe bij de afgesloten grondwaterpomp op Zoeber. © Sam Vanacker

Vermoeden van PFAS-verontreiniging op speelplein Zoeber: “Absoluut geen gevaar voor de kinderen”

HoogledeEr is een sterk vermoeden van PFAS-verontreiniging op de site van speeldomein Zoeber. De speelpleinwerking kan volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid blijven doorgaan, maar er moeten maatregelen genomen worden. Zo werd de pluktuin afgesloten en ook de waterpomp op het terrein moet weg.

 1. Man (50) deels door de knieën na aanvullend onderzoek over uit de hand gelopen TikTok-date: “En toch heb ik haar niet geslagen”
  Roeselare

  Man (50) deels door de knieën na aanvullend onderzoek over uit de hand gelopen Tik­Tok-da­te: “En toch heb ik haar niet geslagen”

  Een 50-jarige man uit Roeselare riskeert 12 maanden cel omdat hij zijn lief die hij leerde kennen op TikTok verschillende keren zwaar zou geslagen hebben. De Roeselarenaar, die geen onbekende is voor het gerecht, ontkent alle aantijgingen en zei dat hij ze zelfs nooit had gezien. Uit aanvullend onderzoek blijkt nu dat de vrouw wel degelijk aanwezig was in zijn woning. “Maar ik heb haar niet geslagen”, houdt de man vol.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.