Koninklijke Harmonie ‘De Verenigde Vrienden vierde Sint-Cecilia
Volledig scherm
Koninklijke Harmonie ‘De Verenigde Vrienden vierde Sint-Cecilia © RV

Verenigde Vrienden vierden Sint-Cecilia

HoogledeOndertussen is de coronasituatie alweer veranderd, maar toen het nog kon en mocht vierde Koninklijke Harmonie ‘De Verenigde Vrienden’ hun Ceciliafeest in ‘d Oude Melkerij in Gits. Daarbij werden de muzikanten met een bijzondere staat van dienst gehuldigd. Ook de leden die vorig jaar gehuldigd hadden moeten worden, waren erbij.

 1. (Groot)ouders krijgen gezonde verrassing aan schoolpoort De Brug

  (Groot)ouders krijgen gezonde verrassing aan school­poort De Brug

  Schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Mieke Vanbrussel (CD&V) deelden dinsdagochtend appels uit aan de schoolpoort van stedelijke basisschool De Brug. Met dit gezonde traktaat zetten ze de subsidie Superfood voor Jonge Helden in de kijker. Dankzij die subsidie kunnen scholen hun leerlingen gezonde voeding aanbieden: van een ontbijt voor vroege vogels, over verse groentesoep tijdens de speeltijd tot een gezond vieruurtje. Nu wil de stad ook de (groot)ouders meekrijgen in het verhaal. Daarom lanceren ze de ‘lunchboxmatch’, een wedstrijd om de coolste lunchbox te maken. Deelnemen kan tot en met 23 april. De winnende school mag in mei of juni een gezonde foodtruck verwelkomen. Meer info op www.roeselare.be.
  Roeselare
 2. Make-a-Wish bezorgt Manou (13) onvergetelijk feest: “Met Ferrari naar eigen Tomorrowland met familie en vrienden”

  Ma­ke-a-Wish bezorgt Manou (13) onvergete­lijk feest: “Met Ferrari naar eigen Tomorrow­land met familie en vrienden”

  De 13-jarige Manou uit Ardooie heeft dankzij Make-a-Wish Vlaanderen de dag van haar leven beleefd. Het meisje heeft een levensbedreigende ziekte en om haar droomwens in vervulling te doen gaan was ze de eregast op haar eigen festival in Tomorrowland-stijl, inclusief aankomst in een blitse Ferrari, een chocoladefontein en een feest waar dj’s haar lievelingsmuziek draaiden.
  Meulebeke, Ardooie
 1. Bewoners Lakenstraat blazen verzamelen voor lentedrink

  Bewoners Laken­straat blazen verzamelen voor lentedrink

  De bewoners van de Lakenstraat kwamen zondag samen voor een lentedrink. De activiteit fungeerde als opstart van de vernieuwde wijkwerking na coronatijd. “Dankzij de logistieke hulp van onze buren van de Lijnwaadstraat kon dit voor het eerst doorgaan in een tent op wat wij het centrale pleintje noemen”, zegt Jef Soenens van de wijkwerking. Zo’n 45 bewoners tekenden present. “Een cijfer waar wij best tevreden mee zijn”, aldus Jef. “We hoorden niets dan tevreden reacties en er wordt nu al met belangstelling uitgekeken naar een volgende wijkactiviteit.”
  Roeselare