Alexander D. moet één jaar lang met een alcoholslot rondrijden. (archieffoto ter illustratie)
Volledig scherm
Alexander D. moet één jaar lang met een alcoholslot rondrijden. (archieffoto ter illustratie) © Photo News

Vader onder invloed knalt met kind (9) op de achterbank op verkeersgeleider

HoogledeEen man uit de buurt van Roeselare mag van de politierechter twee maanden niet rijden omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakte. Bij die botsing raakte zijn zoontje van 9, dat op de achterbank zat, lichtgewond.

 1. Roeselare zet tijdens kerstperiode in op verbinding
  Roeselare

  Roeselare zet tijdens kerstperio­de in op verbinding

  Roeselare zet in tijden van corona opnieuw in op een warme kerst. De werkgroep 1000x oltegoare van geëngageerde Roeselaarse verenigingen die de krachten bundelen, werkt een project uit rond eenzaamheid tijdens de kerstperiode. Er zal mogelijkheid zijn om kerstkaartjes op te sturen naar een ander om zo warmte te brengen in de huiskamer van een onbekende stadsgenoot. Deze actie komt er in samenwerking met ARhus. Samen met de woonzorgcentra wordt er binnenkort ook een oproep gedaan om een eenzame mede-Roeselarenaar op te bellen. Verder kregen de wijken kregen de kans om een kerstboom via de Stad te krijgen. Deze zullen gepimpt worden met kerstballen in de vorm van smileys. Dit is een vervolgactie op de smileys die eerder dit jaar overal her en der in de stad te vinden waren.
 1. Topambtenaar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaamse hoogspanningslijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”
  West-Vlaanderen

  Topambte­naar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaam­se hoogspan­nings­lijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”

  Intendant Guy Vloebergh heeft van de Vlaamse regering drie maanden langer de tijd gekregen om het Ventilus-dossier op te lossen. Dat maakt Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend. De verlenging van de opdracht heeft alles te maken met de plannen van de federale regering voor een nieuw energie-park in de Noordzee.