De gemeente heeft een tienpuntenplan klaar om de verkeersveiligheid aan de twee scholen in Hooglede te verhogen.
Volledig scherm
De gemeente heeft een tienpuntenplan klaar om de verkeersveiligheid aan de twee scholen in Hooglede te verhogen. © RV

Tienpuntenplan moet veiligheid in schoolomgeving verbeteren: Kleine Stadenstraat en Schoolstraat worden Fietsstraat

HoogledeHooglede heeft een tienpuntenplan klaar om de veiligheid in de omgeving van basisscholen de Zonnebloem en Wonderwijs te verbeteren. Zo wordt de Kleine Stadenstraat omgevormd tot een fietsstraat, terwijl het straatje aan de achterkant van residentie Zevekote aan het begin en het einde van de schooldag afgesloten zal worden voor wagens.

 1. Titel van ‘grootste bouwmisdrijf van Vlaanderen’ behoort definitief tot het verleden: eigenaar van Flandria Ranch in Torhout breidt zelfs weer uit
  PREMIUM
  Torhout

  Titel van ‘grootste bouwmis­drijf van Vlaanderen’ behoort definitief tot het verleden: eigenaar van Flandria Ranch in Torhout breidt zelfs weer uit

  Het gaat de New Flandria Ranch in Torhout weer voor de wind. De naam als een klok in paardenmiddens werd decennialang als één van de grootste bouwmisdrijven van Vlaanderen beschouwd, maar dat is al lang verleden tijd. Kristof Degrendel (40), die sinds kort helemaal alleen eigenaar is, begon zopas met renoveren. “Dit is gewoon een unieke locatie in Vlaanderen”, beseft hij.
 2. Mieke en Quincy brengen eerste witte wijn van Westrozebeekse bodem op de markt, na twee jaar hard werk: “Voor veel mensen waren de coronajaren vervelend, maar bij ons zijn die voorbij gevlogen”
  PREMIUM
  Westrozebeke

  Mieke en Quincy brengen eerste witte wijn van Westroze­beek­se bodem op de markt, na twee jaar hard werk: “Voor veel mensen waren de coronaja­ren vervelend, maar bij ons zijn die voorbij gevlogen”

  De allereerste Westrozebeekse wijn is een feit. Na drie jaar van zorgvuldige voorbereiding konden Mieke Decherf en Quincy Coeck voor het eerst de vruchten plukken van hun eigen wijngaard. Drieduizend flessen liggen klaar. Vanaf 15 augustus kan iedereen van de drie gloednieuwe witte wijnen van wijngoed Choupette proeven. Wij kregen een voorsmaakje.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.