ANP
Volledig scherm
© ANP

Studeren in ‘t Hoge en Portiek

hoogledeDe blokperiode is terug. Deze maand zullen studenten uit Hooglede en Gits opnieuw terecht kunnen op twee locaties om samen te studeren. In Hooglede wordt Zaal ’t Hoge ingeschakeld, waar er voldoende ruimte is om 10 studenten per dag plaats te geven. In Gits kunnen er vijf studenten terecht in zaal Portiek op de markt.

 1. Praktijkleerkrachten VTI helpen stad Roeselare bij aanwervingsprocedures
  Roeselare

  Prak­tijkleer­krach­ten VTI helpen stad Roeselare bij aanwer­vings­pro­ce­du­res

  Met twee weet je meer dan alleen. Daarom gaat de stad Roeselare in zee met het VTI Roeselare. De praktijkleerkrachten van de school langs de Leenstraat zullen hun ervaring delen tijdens toekomstige aanwervingsprocedures van de stad. Dankzij hun kennis kunnen ze de technische vaardigheden van sollicitanten goed inschatten. Daarnaast zullen ze ook helpen bij het opzetten van de praktische proeven. Interesse in de vacatures van de stad? Kijk dan op https://www.roeselare.be/vacatures.
 2. Roeselaarse scholen kreunen onder besmettingen: MSKA overweegt volledige overschakeling op afstandsonderwijs, derde graad VTI volgt al les van thuis
  Roeselare

  Roeselaar­se scholen kreunen onder besmettin­gen: MSKA overweegt volledige overschake­ling op afstandson­der­wijs, derde graad VTI volgt al les van thuis

  Het aantal coronabesmettingen stijgt zienderogen in het Roeselaars secundair onderwijs. Binnen de katholieke scholengroep Sint-Michiel zijn er verschillende scholen waar tal van klassen afstandsonderwijs volgen. In het MSKA, de middelbare school van het gemeenschapsonderwijs, wordt overwogen om volledig over te schakelen naar afstandsonderwijs.