Quinten (rechts) met zijn broertjes Leythen (midden) en Djayden die de map met ringnummers toont.
Volledig scherm
Quinten (rechts) met zijn broertjes Leythen (midden) en Djayden die de map met ringnummers toont. © RV

Quinten (7) zoekt al een week naar zijn 45 duiven: “Elke avond schudt hij met zijn potje, in de hoop dat ze terugkomen”

Hooglede/Handzame“Als we een duif zien, moeten we kijken of het één van de zijne is. Het is zo jammer voor onze Quinten.” Toen de 7-jarige knaap uit Hooglede, maar afkomstig uit Handzame, - vol verwachting en blijdschap - voor de allereerste keer zijn duivenkot mocht openen, vlogen zijn geliefde vogels weg met een andere groep. Wie weet kan u de jonge duivenvriend wel helpen in zijn zoektocht?

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Stadsbestuur feliciteert Dosko Beveren met titel in 75ste voetbalseizoen
  Roeselare

  Stadsbe­stuur felici­teert Dosko Beveren met titel in 75ste voetbalsei­zoen

  Het Roeselaarse stadsbestuur organiseerde een feestelijke ontvangst voor Dosko Beveren. De voetbalploeg kroonde zich in april tot kampioen in derde provinciale C na een 1-3-zege tegen Winkel Sport B. Het was de derde titel in de geschiedenis van de club, die dit seizoen zijn 75ste verjaardag viert. Het was voor de ploeg bovendien de zeventiende zege op rij: het bewijs dat er op de suprematie van Dosko Beveren dit seizoen geen maat stond en die volgens het stadsbestuur de nodige felicitaties verdiende.
 3. Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervelde
  PREMIUM
  Roeselare

  Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervel­de

  Eindelijk! 2,5 jaar nadat de cafetaria in Sportoase Schiervelde de deuren sloot, kan je er vanaf dinsdag 5 juli opnieuw terecht voor een verfrissend drankje of een smakelijke hap na het zwemmen. Jens Brysse (32) en Bieke Vancoillie (29) die ondertussen al zes jaar café St. Georges aan het Roeselaarse Stationsplein uitbaten, steken nu ook hun schouders onder O Brasserie. “We begrepen zelf niet dat een zaak met zoveel potentieel zo lang leeg stond”, zeggen ze.