De Kortemarkstraat.
Volledig scherm
De Kortemarkstraat. © Google Streetview

Plaatselijk geen doorgaand verkeer in Kortemarkstraat

HoogledeDoorgaand verkeer is op zondag 8 augustus niet mogelijk langs de Kortemarkstraat, specifiek tussen de Amersveldestraat en de Oude Gentstraat en van 12 tot 16 uur. 

 1. Rumbeeks circulatieplan krijgt vorm: van uitbreiding zone 30 tot invoering 15 fietsstraten
  PREMIUM
  Rumbeke

  Rumbeeks circulatie­plan krijgt vorm: van uitbrei­ding zone 30 tot invoering 15 fietsstra­ten

  Net geen twee jaar na het eerste participatiemoment ligt er een ontwerp op tafel voor een vlottere en veiliger mobiliteit in Rumbeke. Niet alleen gaat de stad de zone 30 uitbreiden, het gaat ook school- en fietsstraten invoeren, kruispunten herinrichten en circulatielussen invoeren. Op lange termijn staan ook een ecoduct over de Rijksweg aan het Sterrebos en een tunnel onder het spoor in de Zeger Malfaitstraat op de verlanglijst. Eind oktober wordt het voorstel voorgelegd aan de bevolking, maar wij konden de plannen nu al inkijken.
 2. Harmonie St.-Cecilia brengt dag vol muziek
  Rumbeke

  Harmonie St.-Cecilia brengt dag vol muziek

  Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Rumbeke wil van zondag 26 september een dag boordevol muziek maken. Van 11 tot 16 uur palmen ze zaal OCAR aan het Rumbeekse Kerkplein in. “Wij zijn blij om als harmonie terug naar buiten te kunnen komen”, vertelt secretaris Frans Leflere. Met veel plezier brengen we dan ook een dagje vol muziek. De verschillende geledingen van de harmonie zullen aan bod komen, van jong tot oud en dit onder de nummer ‘Liefde voor ’t muziek’. Terwijl men geniet van de fijne klanken, kan er ondertussen een drankje en een hapje genuttigd worden.” Kaarten kopen hoeft niet, je kan gewoon doorlopend passeren in de OCAR.
 1. Drie klassen van ‘t Vlot zitten sinds start schooljaar thuis: “Dat er 59 leerlingen in quarantaine moesten geeft een vertekend beeld”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Drie klassen van ‘t Vlot zitten sinds start schooljaar thuis: “Dat er 59 leerlingen in quarantai­ne moesten geeft een vertekend beeld”

  Het nieuwe schooljaar is nog geen maand geleden gestart, maar honderden Vlaamse leerlingen zitten thuis in quarantaine. Ook in Lichtervelde. Liefst drie klassen, goed voor 59 leerlingen, zaten of zitten nog steeds thuis in quarantaine. Volgens burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V) evolueren de cijfers ondertussen wel in de goede richting.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.