De gemeenteraad van Hooglede vond maandagavond plaats in de Gulden Zonne door de social distancing
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Hooglede vond maandagavond plaats in de Gulden Zonne door de social distancing © Sam Vanacker

Opnieuw felle discussie over eenrichtingsverkeer in Gits tijdens gemeenteraad: “Jullie trekken Gitsenaars mee in spiraal van negativiteit”

Hooglede/GitsMaandag liepen de gemoederen tijdens de gemeenteraad erg hoog op tussen oppositieraadslid Jan Lokere (Groep 21) en mobiliteitsschepen Julie Misplon (Allen 8830). Volgens Lokere zal de invoering van eenrichtingsverkeer in Gits meer nadelen dan voordelen met zich meebrengen, volgens Misplon is het net omgekeerd. De schepen maakte zich kwaad en beschuldigde Lokere er zelfs van dat hij de Gitsenaars aanzet tot een negatieve houding.

 1. Vaccinatie op kruissnelheid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare
  Roeselare

  Vaccinatie op kruissnel­heid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare

  Het gaat steeds sneller in het vaccinatiecentrum Expo Roeselare. Het allereerste vaccin werd gezet op 19 februari. Vervolgens duurde het dik een maand, tot 24 maart, vooraleer de 5.000ste prik er in de arm ging. Maar het tempo is de laatste weken drastisch opgeschaald en momenteel draait het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden op volle toeren. Vorige week werden meer dan 3.000 vaccins geplaatst en in de paasvakantie worden zo’n 4.000 vaccins per week toegediend. Momenteel zijn de 75-plussers aan de beurt, daarna volgen de 65-plussers en de risicopatiënten. In de derde fase komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt. De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins.
 2. Nieuw circulatieplan onderwerp van discussie in Gits: “Eenrichtingsverkeer in centrum is zinloos”
  PREMIUM

  Nieuw circulatie­plan onderwerp van discussie in Gits: “Eenrich­tings­ver­keer in centrum is zinloos”

  Weinig Gitsenaars zijn er voorlopig van overtuigd dat het nieuwe circulatieplan een verbetering wordt. Mobiliteitsschepen Julie Misplon (Allen 8830) verdedigde maandag op de gemeenteraad uitgebreid de invoering van het eenrichtingsverkeer, maar volgens oppositiepartij Groep 21 zal de aanpassing meer kwaad dan goed doen. Wij gingen luisteren bij de bewoners van de Singellaan en de Nieuwplaats.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug