De Nacht van de Punch, traditioneel op de derde zaterdag van september, wordt geannuleerd.
Volledig scherm
De Nacht van de Punch, traditioneel op de derde zaterdag van september, wordt geannuleerd. © RV

Ook Nacht van de Punch sneuvelt door corona

Massa-evenementen zijn voorlopig enkel verboden tot eind augustus, maar Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden van Hooglede-Gits besloot de Nacht Van De Punch op zaterdag 19 september toch te schrappen.

 1. Audiokunstproject op Krottegem grijpt nieuwe kans tijdens zomermaanden
  Roeselare

  Audiokunst­pro­ject op Krottegem grijpt nieuwe kans tijdens zomermaan­den

  Het audiokunstproject ‘Sounds of our Cities’ wordt tijdens de vakantiemaanden hervat. Dear Hunter streek begin 2020 neer op de wijk ‘over statie’ maar door de coronacrisis moest de stekker tijdelijk uit het project getrokken worden. Nu is er een nieuw actieplan. De vele fysieke partnermeetings werden vervangen door online overleg en kennismaking. Toch blijft iedereen hoopvol om straks het project ook zichtbaar te maken op Krottegem. Zo hoopt Dear Hunter tijdens de vakantiemaanden hun werk op Krottegem af te maken. De artiesten hopen om de wijk fysiek te kunnen bezoeken en er gedurende korte tijd te werken aan hun audiokunstproject. Tegen begin september moeten ze hun audiokunst klaar hebben om rond de herfstvakantie en in november dit terug te geven aan de buurt.
 2. Verkenningsronde van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Verken­nings­ron­de van Ventilus-intendant Guy Vloebergh zit erop: “Oplossing voor de een kan een probleem zijn voor de ander”

  Anderhalve maand na zijn aanstelling door minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft Ventilus-intendant Guy Vloebergh een eerste reeks verkennende gesprekken met alle betrokken partijen afgerond. Wij spraken met de intendant, die tevens ruimtelijk planner en gastprofessor is aan de UAntwerpen. “Tegen oktober of november wil ik tot een advies komen dat het algemeen belang vooropstelt.”
 1. V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstellen”
  Zarren/Gits

  V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstel­len”

  Na acht succesvolle edities op het domein van Dominiek Savio strijkt het V8 Brothers Village dit jaar op 3 en 4 juli neer op een weide in de Vlaestraat in Zarren. De kaartenverkoop wordt bewust gelimiteerd, maar de rockabilly-en oldtimertweedaagse, die in 2019 nog 8.000 man naar Gits lokte, wordt sowieso het allereerste grote zomerevenement in onze regio.