Een eerste conceptbeeld dat toont hoe de nieuwe site van 't Withuys er uit zal zien. Een groen pad loopt vanaf de molen tot aan Hoeve Ter Kerst tussen de gebouwen
Volledig scherm
Een eerste conceptbeeld dat toont hoe de nieuwe site van 't Withuys er uit zal zien. Een groen pad loopt vanaf de molen tot aan Hoeve Ter Kerst tussen de gebouwen © V2-Architecten / B2Ai

Ontwerpplannen voor nieuwbouwcomplex op site van ‘t Withuys zijn klaar: “Groene omgeving maximaal uitspelen”

GitsDe nieuwbouwplannen van Dominiek Savio worden steeds concreter. In november vorig jaar kondigde Groep Gids al aan dat het oude Withuys tegen de vlakte zou gaan om plaats te maken voor een modern complex waar basisonderwijs, internaat, dagopvang en 156 appartementen gecombineerd worden. De voorbereiding van het project, dat in totaal ruim 25 miljoen euro kost, is ondertussen gestart. Daarbij gaat veel aandacht naar groen.

 1. Geen ijspiste of kerstkraampjes: dit eindejaar lokt Roeselare gezinnen met... TikTok-challenges
  Roeselare

  Geen ijspiste of kerstkraam­pjes: dit eindejaar lokt Roeselare gezinnen met... Tik­Tok-challenges

  Een sfeervolle eindejaarsperiode plannen vergt een grote creativiteit in coronatijden. De winkelstraten beloven kalm te blijven. Roeselare zet daarom nog meer dan anders in op sfeer en beleving, met een lichtspel op het stadhuis en de belforttoren, een 3D-selfiebooth waar je foto’s kan maken op Times Square en - als klap op de vuurpijl - de RSL TikTok Kerstmis Tour, met prikkelende uitdagingen voor jong en oud. “We willen de Roeselarenaar volop laten genieten met hun bubbel”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V).
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. N-VA pleit voor ondergrondse parking onder nieuw stadhuis: “Eenmalige kans om zonder verlies van parking Grote Markt te vergroenen”
  Roeselare

  N-VA pleit voor ondergrond­se parking onder nieuw stadhuis: “Eenmalige kans om zonder verlies van parking Grote Markt te vergroenen”

  Gewapend met een bakwagen, een spade en veiligheidshelmen pleitte N-VA woensdagmiddag op ludieke wijze voor de bouw van een ondergrondse betaalparking onder het nieuwe stadhuis. De realisatie van een nieuwe parking biedt volgens de oppositiepartij kans om extra parking te creëren in het hart van de stad en tegelijkertijd de Grote Markt aantrekkelijker te maken.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?