Schepen Julie Misplon en Nancy Huyghe van het Huis van het Kind.
Volledig scherm
Schepen Julie Misplon en Nancy Huyghe van het Huis van het Kind. © RV

Olympische doos met medailles voor medewerkers kinderopvang reist door 32 West-Vlaamse gemeenten

HoogledeEen ‘Olympische Doos’ met medailles voor kinderopvangmedewerkers reist voortaan door West-Vlaanderen. Met dit initiatief wil Het Huis van Het Kind van Hooglede de medewerkers bedanken voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis.

 1. Frans Vanzieleghem publiceert oorlogsdagboek van dwangarbeider uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”
  Lichtervelde/Adegem

  Frans Vanzieleg­hem publiceert oorlogsdag­boek van dwangarbei­der uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”

  Heemkundige Frans Vanzieleghem (82) zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hij verdiepte zich het voorbije anderhalf jaar in het leven van oud-strijder Médard Van Waeyenberghe, de man van een nicht van zijn echtgenote. De Adegemnaar werkte voor de nazi’s als dwangarbeider aan de Atlantikwall in Noorwegen en hield daarover een dagboek bij.
 2. WZC De Zilverberg zoekt via oriënterend kortverblijf oplossing op maat voor ouderen in crisissituatie
  Rumbeke

  WZC De Zilverberg zoekt via oriënte­rend kortver­blijf oplossing op maat voor ouderen in crisissitu­a­tie

  De Zilverberg start op 1 juli als allereerste woonzorgcentrum in Roeselare met oriënterend kortverblijf. Met deze nieuwe dienstverlening openen ze hun deuren tijdelijk voor ouderen die zich thuis in een moeilijke situatie bevinden of die na een verblijf in het ziekenhuis tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig hebben. “Tijdens een periode van 14 tot 60 dagen duwen we de pauzeknop in en gaat ons multidisciplinair team samen met de zorgvrager op zoek naar een toekomstscenario op maat”, zegt Ilse Claeys, directeur bewonerszorg van De Zilverberg.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gechoqueerd door wat ik heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge / Roeselare

  Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gecho­queerd door wat ik heb gedaan”

  Een 42-jarige man uit Brugge is begin dit jaar binnengeraakt in de woning van zijn ex-vriendin in Roeselare en heeft geprobeerd om haar te wurgen. De vrouw kon zich verzetten met haarlak en tierde de longen uit haar lijf. Toch raakte ze even bewusteloos. “Ik wilde een bevestiging van mijn vermoeden dat ze me bedroog”, zei de man tegen de rechter.