Rik Muylle voor de nieuwe tea-room
Volledig scherm
Rik Muylle voor de nieuwe tea-room © Sam Vanacker

Nieuwe tea-room Bolus opent woensdag terras: “Werken liepen wat vertraging op door corona, maar we zijn er klaar voor”

HoogledeHooglede heeft er vanaf woensdag een nieuwe horecazaak bij. Tea-room Bolus, het nieuwe project van Roeselaars bakker Rik Muylle en zijn echtgenote ­Christine Bruneel in de Roeselarestraat, opent woensdag voor het eerst het terras.

 1. V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstellen”
  Zarren/Gits

  V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstel­len”

  Na acht succesvolle edities op het domein van Dominiek Savio strijkt het V8 Brothers Village dit jaar op 3 en 4 juli neer op een weide in de Vlaestraat in Zarren. De kaartenverkoop wordt bewust gelimiteerd, maar de rockabilly-en oldtimertweedaagse, die in 2019 nog 8.000 man naar Gits lokte, wordt sowieso het allereerste grote zomerevenement in onze regio.
 2. Rik en Christine starten met tea-room Bolus nieuw horecaverhaal in Hooglede: “Een zittend gat? Dat hebben we niet”
  Hooglede/Roeselare

  Rik en Christine starten met tea-room Bolus nieuw horecaver­haal in Hooglede: “Een zittend gat? Dat hebben we niet”

  Dankzij Rik Muylle (59) en Christine Bruneel (57) heeft Hooglede er straks een nieuwe tea-room bij. De twee runden sinds 1984 bakkerij Java in Roeselare, tot ze in 2017 de fakkel doorgaven aan hun zoon en schoondochter. Ze lieten hun oog vallen op een leegstaande villa in de Roeselarestraat, waar ze tegen de paasvakantie tea-room Bolus willen openen. “Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit en ook hier zal dat ons motto zijn.”