Lilly en Camille, op de foto met baasje Indira, mogen zich de knapste kippen uit de regio noemen
Volledig scherm
Lilly en Camille, op de foto met baasje Indira, mogen zich de knapste kippen uit de regio noemen © RV

MIROM zet kippen als afvalverwerkers op ludieke manier in de kijker: Camille en Lilly uitgeroepen tot allerknapste kippen

Roeselare/GitsOm de vele voordelen van kippen in de kijker te zetten, ging MIROM Roeselare dit jaar op zoek naar de ‘knapste kip’. Meer dan 130 kandidaten meldden zich aan en 12.000 stemmen werden uitgebracht. 20 winnaars krijgen nu elk één jaar gratis kippenvoer. Ultieme winnaars zijn de Roeselaarse kip Camille en Lilly wiens hok in Gits staat.

 1. Onze vijf weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Onze vijf weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen: muziek, circus, kinderdorp en braderie

  Het zuiden van onze provincie biedt dit weekend heel wat mogelijkheden voor een leuke uitstap. De muziekliefhebber kan vertier zoeken in Menen, waar Grensrock op het programma staat. In Waregem kunnen alle kinderen zich uitleven en naar Langemark-Poelkapelle gaan de circusliefhebbers. Koopjesjagers doen het in Kortrijk en Roeselare. Meer tips voor uitstapjes in onze regio vind je in ons dossier.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.