Mariasteen krijgt als een van de eerste honderd Belgische bedrijven een certificaat voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties
Volledig scherm
Mariasteen krijgt als een van de eerste honderd Belgische bedrijven een certificaat voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties © RV

Mariasteen krijgt UNITAR-certificaat voor duurzaam ondernemerschap

GitsMariasteen, het maatwerkbedrijf uit Hooglede-Gits, ontvangt als een van de eerste 100 bedrijven in België een certificaat van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR) ontvangt. Dat is een internationale erkenning voor pioniers binnen het duurzaam ondernemen.

 1. Leerlingen Burgerschool openen leeronderneming Boo ChaTho in tijden van corona: “Vervelend, maar vooral uitdagend en extra leerrijk”
  Roeselare

  Leerlingen Burger­school openen leeronder­ne­ming Boo ChaTho in tijden van corona: “Vervelend, maar vooral uitdagend en extra leerrijk”

  In de Noordstraat 69 kun je sinds dit weekend terecht bij Boo ChaTho, de leeronderneming gerund door vier leerlingen van 7 Retail en Visual Merchandising van de Burgerschool. Met corona in hun achterhoofd besloten ze een retro snoepwinkel te openen. Een goeie zet, want als ze voor een niet-essentieel product hadden gekozen, moesten ze de deuren dicht houden.
 2. Radio Bingo organiseert smakelijke sinterklaaswedstrijd
  Roeselare

  Radio Bingo organi­seert smakelijke sinter­klaas­wed­strijd

  De Roeselaarse Radio Bingo (97.4 fm) lanceert samen met Broodbar Tastoe op maandag 23 november een sinterklaaswedstrijd waarbij kinderontbijtmanden te winnen zijn. Deze zullen in het sinterklaasweekend bezorgd worden. Van maandag 23 tot en met zondag 29 november kun je meespelen op de radio of online op de website en Facebookpagina van Radio Bingo. Met deze wedstrijd wil Radio Bingo kinderen in coronatijden verrassen en tegelijk ook de lokale handel ondersteunen en hun diensten en lokale producten in de kijker zetten.
 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Dries Vandergunst nieuwe directeur eerste graad VMS
  Roeselare

  Dries Vander­gunst nieuwe directeur eerste graad VMS

  De Vrije Middelbare School heeft straks opnieuw een volledig directieteam. Begin dit schooljaar startte Nele Goethals er al als directeur in opvolging van Willy Phlypo die met pensioen ging. Maar ook Luc Vanrobaeys verliet de school langs de Arme Klarenstraat en ging aan de slag bij Ic Dien. Nu is duidelijk dat Vanrobaeys opgevolgd wordt door Dries Vandergunst. Vandergunst (44) is leraar Nederlands en aardrijkskunde in de VMS sinds september 2000. Hij start in zijn nieuwe opdracht op 1 januari 2021. Op die manier kan hij zijn lesopdracht dit trimester verder zetten en daarna doorgeven aan een nieuwe collega bij de start van een nieuw trimester. “Vooral de veelzijdigheid van de opdracht sprake me aan”, vertelt Dries. “Het is veel meer dan een bureaujob, je staat continu in contact met de leerlingen en de collega’s. Ik was zeker het lesgeven niet beumaar sta nog steeds graag voor de klas. Maar het was tijd voor een nieuwe stap. Groot voordeel is alvast dat ik ondertussen al 20 jaar les geef in de VMS. Het is een vertrouwd huis. De jobinhoud is wel nieuw, maar ik heb met Nele een goeie gids en weet ook dat ik ten allen tijde kan terugvallen op m’n collega’s die de voorbije maanden de functie waarnamen.”
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"