Lukas Hillewaere en zijn vriendin Fien Tilleman bij Bar Hill in de Lepelstraat 17, waarvan de opbouw deze week gestart is.
Volledig scherm
PREMIUM
Lukas Hillewaere en zijn vriendin Fien Tilleman bij Bar Hill in de Lepelstraat 17, waarvan de opbouw deze week gestart is. © Sam Vanacker

Lukas en Fien laten je dineren tussen de koeien op de Gitsberg: “Pop-uprestaurant is al lang een droom van ons”

HoogledeFijn dineren midden in de Hoogleedse velden met een fantastisch zicht op Gits? Dankzij Fien Tilleman en Lukas Hillewaere van slagerij Hillewaere kan het. Het slagerskoppel opent tussen 30 september en 20 november pop-uprestaurant ‘Bar Hill’ op de flanken van de Gitsberg. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. MSKA laat tieners proeven van veldrijden
  Roeselare

  MSKA laat tieners proeven van veldrijden

  Een 50-tal jongelui tussen 10 en 16 jaar waanden zich woensdagmiddag even Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Dit dankzij een initiatie veldrijden georganiseerd door De Wieleracademie van MSKA op hun terreinen langs de Groenestraat. “Langs deze weg willen we de jongelui laten kennismaken met de sport”, vertelt directeur Fangio Hoorelbeke. “We zijn heel tevreden met de opkomst, al mochten er wel wat extra meisjes van de partij zijn want de initiatie is een zij aan zij-project waarmee Cycling Vlaanderen meer meisjes op de competitiefiets wil krijgen. De jongeren krijgen een portie techniek, kunnen zich uitleven op het parcours, leren hoe ze snel moeten starten en ook behendigheid en reactiesnelheid komen aan bod.”