De leerlingen van Dominiek Savio, waarvan de school tijdelijk in de Westlaan gevestigd is, werkten mee aan het project 'Helden en Schurken'
Volledig scherm
De leerlingen van Dominiek Savio, waarvan de school tijdelijk in de Westlaan gevestigd is, werkten mee aan het project 'Helden en Schurken' © RV

Leerlingen van basisschool Dominiek Savio maken stripverhaal tegen vooroordelen en extremisme

Roeselare/Hooglede/IzegemDe leerlingen van Dominiek Savio, waarvan de school tijdelijk in de Westlaan in Roeselare gevestigd is, werkten mee aan het project ‘Helden en Schurken’, een deradicaliseringsproject van de politiezone RIHO. Het project loopt ondertussen al drie jaar. Dit schooljaar deden zeven klassen uit vijf scholen mee.

 1. QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach
  Roeselare

  QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach

  Roeselare zet haar bekende dichter en schrijver Albrecht Rodenbach in de kijker met een digitale belevingsroute doorheen het centrum van de stad. Door QR-codes te scannen op verschillende locaties, kom je meer te weten over ‘Berten’, zijn werk, en de bijzondere plekken zelf. “Dit is maar het begin”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Dirk Lievens (CD&V) “We willen routes uitstippelen rond allerlei figuren, zoals Adriaen Willaert.”
 2. Vluchteling (22) geïnterneerd die minderjarige meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden
  Diksmuide/Roeselare/Houthulst

  Vluchte­ling (22) geïnter­neerd die minderjari­ge meisjes lastig viel en politie dreigde te onthoofden

  Een 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide is geïnterneerd na een hele reeks feiten van agressie, weerspannigheid, beschadigingen, diefstal en smaad. De man werd geestesgestoord bevonden door een gerechtspsychiater. Zijn laatste baldadigheid was toen hij in april in Roeselare twee minderjarige meisje lastig viel, een omstaander die wou ingrijpen aanviel en ermee dreigde de politie te onthoofden.