Hoogledenaar Koen Janssens op de top van de hoogste berg van West-Europa, met mondmasker.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogledenaar Koen Janssens op de top van de hoogste berg van West-Europa, met mondmasker. © RV

Koen (53) trekt mondmasker aan op top van Mont Blanc: “Weinig zuurstof, maar zo voelt het voor coronapatiënt ook”

De eer voor het mondmasker op het hoogste punt van West-Europa gaat naar de 53-jarige Koen Janssens. De farmaceutisch sales manager uit Hooglede trok op 5 juli op de top van de Mont Blanc, op 4.810 meter hoogte, eventjes een mondmasker aan. “Er is vijftig procent minder zuurstof op de top. Ademen is er moeilijk, maar voor coronapatiënten moet het voortdurend zo aanvoelen.”

 1. Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kroket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”
  Roeselare

  Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kro­ket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”

  Af te halen: de balletjes van Van Ranst, het hoofd van De Croo, het bloed van Vandenbroucke en de lucht van Van Gucht. U lacht misschien als u dit leest, maar toen deze boodschap verscheen op een bord aan restaurant Petrouska, kwamen er wel degelijk bestellingen binnen. Meer nog: het bord ging viraal op sociale media in België én Nederland. “Onze humor bood een kans en die moesten we grijpen”, weten uitbaters Petrouska en Sam, die nu daadwerkelijk grappige afhaalgerechtjes aanbieden. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 1. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is