15 kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte schitteren op 17 juni op het podium van CC De Spil dankzij Clowntown.
Volledig scherm
15 kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte schitteren op 17 juni op het podium van CC De Spil dankzij Clowntown. © CDR

Kloen laat kinderen en jongeren met beperking of chronische ziekte schitteren in muzikaal spektakel Clowntown: “Droom die uitkomt”

RoeselareVijftien jongeren met een chronische ziekte of beperking, zoals het Downsyndroom, kinderreuma of Primaire Immuundefficiëntie, staan binnenkort op het podium van CC De Spil in Roeselare. De Roeselaarse vzw Kloen laat hen, samen met jongerenkoor Allegria, lerarenrockband De Gemene Delers en clowns Sprietje en Loesje van Het Clownshuis, de ster te zijn van het muzikaal spektakel Clowntown. “Iedereen zal schitteren op zijn manier”, zegt Geert Deraeve van Kloen. 

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Wielerwedstrijd Ommegang Koers heeft impact op verkeer
  Ardooie

  Wielerwed­strijd Ommegang Koers heeft impact op verkeer

  Op zaterdag 25 juni wordt de verkeerssituatie in Ardooie even aangepast naar aanleiding van de wielerwedstrijd Ommegang Koers. Het parcours van die wedstrijd loopt via de melkerijstraat, de Stationsstraat, langs het Marktplein, via de Monseigneur Roelensstraat richting de Brugstraat, de Pittemsestraat, de Zwarteleeuwstraat en de Hogeschuurstraat. Tussen 13 en 18 uur geldt een parkeerverbod langs het parcours. Tussen 15 en 18 uur moet het gemotoriseerd verkeer de rijrichting van de renners volgen. Doorgaand en lokaal verkeer blijft wel steeds mogelijk.