Kinderen van landbouwers uit Hooglede protesteren met speelgoedtractoren en go-carts op hun manier tegen het uitblijven van een stikstofkader, maar ze vrezen ook voor de toekomst van de landbouw in het algemeen.
Volledig scherm
Kinderen van landbouwers uit Hooglede protesteren met speelgoedtractoren en go-carts op hun manier tegen het uitblijven van een stikstofkader, maar ze vrezen ook voor de toekomst van de landbouw in het algemeen. © VDI

Kinderen betogen met speelgoedtractoren voor een betere toekomst voor landbouwers: “Geen grond, geen dieren, dat vinden wij niet fijn”

HoogledeDe grote protestactie van Vlaamse landbouwers voor een betere toekomst voor hun sector heeft woensdagochtend navolging gekregen in het Hoogleedse gehucht De Geyte. De kinderen van enkele landbouwers trokken in een mini-karavaan met speelgoedtractoren en go-carts vol slogans naar hun school.

 1. Vintagewinkel Curieuzeneuze steekt de straat over en vestigt zich in Diksmuidsesteenweg: “Nu kunnen klanten nieuwe stek nog ontdekken zonder hinder van heraanleg”
  Roeselare

  Vintagewin­kel Curieuze­neu­ze steekt de straat over en vestigt zich in Diksmuidse­steen­weg: “Nu kunnen klanten nieuwe stek nog ontdekken zonder hinder van heraanleg”

  Vintagewinkel Curieuzeneuze sluit morgenavond definitief de deuren langs de Roeselaarse Wallenstraat, om op zaterdag 29 januari te heropenen aan de overkant van de straat. Els Vandepitte en Peter Rousseau kochten de bekende burgerwoning van textielwaren Plancke-Ingels langs de Diksmuidsesteenweg 2. Dat er grootschalige wegenwerken op komst zijn, wisten ze op dat moment niet. “Het wordt even tanden bijten, maar straks wordt het sowieso beter. Ik zie me hier winkel houden tot m’n 80e”, aldus Els.
 1. Van mountainbiken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekendtips vol kleine pleziertjes in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Moorslede/Wevelgem/Deerlijk

  Van mountainbi­ken tot magisch park, komedie en zoektocht: onze weekend­tips vol kleine plezier­tjes in Zuid-West-Vlaanderen

  Het ontbreekt aan grote evenementen in een periode waarin Omikron wild om zich heen grijpt. Maar ook uit kleine pleziertjes kan je groot genot halen. Dat blijkt uit onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen. Sportievelingen kunnen zich uitleven op twee mountainbiketochten, in een park beleef je magische avonturen, de bekende presentator Jan Jaap van der Wal zakt met zijn nieuwste komedie naar onze regio af en in een deelgemeente van Kortrijk kan je voor het eerst deelnemen aan een nieuwe wandel-fotozoektocht.