Deze creatie van Marnix Margodt en Carine Devriendt won bij de vorige editie de eerste prijs
Volledig scherm
Deze creatie van Marnix Margodt en Carine Devriendt won bij de vorige editie de eerste prijs © RV

Kermismaandagcomité ontpopt zich opnieuw tot kerstlichtcomité

GitsHet kermismaandagcomité roept net als vorig jaar alle Gitsenaars op om licht te brengen in het dorp. Er zijn opnieuw prijzen te winnen voor de mooist verlichte voortuinen en gevels.

 1. Verpleegster Phebe (26) zoekt Tomorrowland-tickets voor vrienden met beperking: “Voor Kevin (25) zou dit z’n laatste kans kunnen zijn”
  PREMIUM
  Hooglede

  Verpleeg­ster Phebe (26) zoekt Tomorrow­land-tic­kets voor vrienden met beperking: “Voor Kevin (25) zou dit z’n laatste kans kunnen zijn”

  Phebe Casteleyn (26), die als verpleegkundige bij centrum voor personen met een beperking Dominiek Savio werkt, is wanhopig op zoek naar tickets voor Tomorrowland. Zij en een collega hopen in juli samen met drie vrienden met een beperking voor één dag naar het festival te gaan, maar de tickets zijn dit jaar bijzonder gegeerd.
 2. Kwart meer kort ziekteverzuim in West-Vlaamse bedrijven ten opzichte van 2021
  Roeselare

  Kwart meer kort ziektever­zuim in West-Vlaam­se bedrijven ten opzichte van 2021

  De voorbije jaren waren er nooit zoveel zieken op het werk als in 2022. Het kort ziekteverzuim in West-Vlaanderen piekte naar een gemiddelde van zeven dagen per werknemer. Dat is meer dan een volledige dag erbij in vergelijking met de voorbije jaren. In 2022 ging 2,69 procent van de werkdagen verloren aan kortstondig ziekteverzuim, een kwart meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarrapport rond kort ziekteverzuim van hr-dienstenbedrijf Acerta, dat gebaseerd is op de werkelijke cijfers van 35.000 werknemers bij meer dan 3.500 privébedrijven uit West-Vlaanderen.